Hva er ECARF?
ECARF er en forkortelse for European Centre for Allergy Research Foundation.
ECARF er en europeisk non-profit organisasjon som jobber for å bedre vilkårene for mennesker med astma og allergi. De jobber litt på samme måte som vårt norske astma- og allergiforbund.

ECARF jobber med flere forskjellige ting. Dette er blant annet:

  • Finansiering av forskning
  • Utdanning og opplæring av dem som har astma eller allergi, samt skoler, helsepersonell, foreldre og så videre
  • Hjelper til med behandling og lindring for dem som er hardt rammet

Les gjerne mer om ECARF på deres egne sider her (engelsk).

Hva er merkeordningen ECARF logo?
Logoen med ECARF viser at produktene tilfredsstiller ECARFs krav til allergivennlige produkter. Kjøper du et produkt med ECARFs logo så vet du at de er testet og vurdert som nyttige for dem med astma og allergi.
Hva betyr ECARF logo?

ECARF logo gir mer sikkerhet
Å spise noe du vil uten å tenke deg om, ta pusten dypt, eller nyte følelsen av favorittgenseren din på huden. Kan du fortsatt gjøre alt dette? En allergi kan snu livet ditt opp ned. ECARF-merket sertifiserer produkter og tjenester som kan gi noe av gleden tilbake i livet ditt. Duftfritt vaskemiddel, for eksempel. Eller kosmetikk som tolereres godt av sensitiv hud. ECARF har allerede sertifisert tusenvis av produkter og tjenester siden de innvilget det første merket i 2006.

Hva står ECARF merket for?
Produktene og tjenestene ECARF sertifiserer har blitt fullstendig tilpasset behovene til allergikere. Et uavhengig rådgivende panel med 15 ledende internasjonale forskere og teknikere har utviklet kriteriene de bruker for å evaluere forskjellige produktgrupper, for eksempel kremer, støvsugere og hotell. De inkluderer terskelverdier og eksklusjonskriterier som gjør en allergisk reaksjon veldig usannsynlig. Kriteriene oppdateres jevnlig for å gjenspeile de siste vitenskapelige funnene. Et produkt mottar merket når det kan bevises gjennom revisjoner eller studier at kriteriene er oppfylt.

Andre merkeordninger
ECARF er godt kjent på kontinentet. Andre tilsvarende merkeordninger er:

  • Allergy UK - merkeordningen for det britiske astma- og allergiforbundet
  • Astma Allergy Nordic - merkeordningen for de nordiske astma- og allergiforbundene

Kjøper du et produkt med ett eller flere av disse merkene så vet du at du kjøper noe som er egnet for allergikere. Kjøper du produkter uten merkene, så kan de være like gode (eller bedre?), det er ikke alle produsenter som tar seg råd til å få produktene sine sertifisert. Slike merkeordninger koster endel for produsentene, og noen velger å ikke ta denne ekstra kostnaden.

Nedenfor ser du noen eksempler på produkter som er merket med ECARF: