Ord og uttrykk

Hva er Asthma Allergy Nordic?

Hva er Astma Allergy Nordic?

Astma Allergy Nordic er en felles merkeordning for de tre astma- og allergiforbundene i Norden. Det norske, svenske og danske allergiforbundet har gått sammen om en felles merkeordning som gjelder i alle tre land.

Merkeordningen gjelder produkter som er godt egnet for dem med astma- og allergiplager. Dette gjelder en lang rekke produkter, slik som luftrensere, luftavfuktere, maling, byggevarer og kosmetikk, bare for å nevne noe. Det er mange produsenter og selgere som samarbeider med allergiforbundene for å gjøre merkeordningen kjent. En av samarbeidspartnerne er Bedre Inneklima AS i Sandefjord. Les mer om dette her.

Nyttige linker for å lære mer om merkeordningen Astma Allergy Nordic:

Les om selve ordningen her.
Les om forholdet mellom den gamle norske og den nye nordiske merkeordningen hos NAAF.no her.

Andre merkeordninger for astma og allergi.

Det finnes flere merkeordninger for dem med astma og allergi. På kontinentet har de ECARF, mens de har Allergy UK i Storbritannia. Dette er tilsvarende organisasjoner og tilsvarende ordninger.

Les om den europeiske ordningen ECARF her.
Les om den britiske ordningen Allergy UK her.

Kjøper du produkter med godkjenning fra den ene eller den andre organisasjonen spiller ikke så stor rolle. Det viktigste er at en anerkjent organisasjon har gjennomgått produktet og går god for at produktet er nyttig og bra for deg.

Merket er bra, men sier ikke alt

Produktene med anbefaling fra Astma Allergy Nordic eller tilsvarende ordninger er bra. Du kan være sikker på at de tilfredsstiller minimumskrav for allergikere. Dette betyr ikke at produkter uten merket er dårlig. Det er ikke alle produsenter som tar seg bryet og kostnaden med å få produktene anbefalt av Astma Allergy Nordic. En slik anbefaling koster mye, og flere er i tvil om det gir noen nytte for forbrukeren. Til syvende og sist er det jo forbrukeren som må betale for dette, gjennom dyrere produkter og dyrere filter. Produkter uten godkjenning kan altså være minst bra, men da må du selv vurdere nytten for deg. Har du ikke kompetanse for dette så kan merkeordninger som dette være svært nyttig.

Jarle Karlsrud fra Bedre Inneklima på besøk hos NAAF

Alternativer til Astma Allergy Nordic

Det finnes andre ordninger som også viser at for eksempel en luftrenser er god for allergikere. Les mer om:

author-avatar

Om Jarle

Jarle Karlsrud, inneklimanerd og iverksetter med et sterkt ønske om å hjelpe folk til et bedre liv. Visjon: Se for deg en verden der alle har ren og trygg luft. Jarle har et brennende engasjement for å hjelpe mennesker til et bedre liv. Dette gjør han ved å dele av sin kunnskap. Han skriver bloggartikler, han lager filmer på Youtube, har uttaler seg til media. Alt for å oppnå sin visjon om å bringe ren og trygg luft til alle.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *