Avfukter for alle formål

Slange men vann i beholder Meaco DD8L

Slange men vann i beholder Meaco DD8L

Jeg bruker dreneringsslange på min avfukter, men likevel kommer vannet i beholderen. Hva er galt?

Vann i beholder selv om du bruker slange? Dette er et velkjent problem for avfuktere, spesielt for modellen Meaco DD8L. Man kopler til slange for vannet, men likevel kommer vannet i vannbeholderen.

Det er ingen pumpe som pumper vannet ut, så vannet må renne av seg selv. Derfor må du ha fall på slangen. I tillegg er det slik at det må komme luft inn gjennom slangen for at vannet skal renne ut, om ikke blir det en “vannlås”. Dersom vannet ikke kommer ut gjennom slangen så går det i et overløp og fyller tanken. Når tanken er full stopper avfukteren.

Dette vil løse problemet med vann i tanken selv om du bruker slange:

  1. Pass på å ha fall på slangen hele veien.
  2. Kapp slangen slik at den har passende lengde. Dersom slangen ender opp i en kveil på slutten så vil man kunne få stillestående vann, og vannet renner ikke ut.
  3. Dra slangen noen millimeter ut fra stussen der den er festet. Ikke skyv slangen helt inn. (*se forklaring under)
  4. Dersom de tre første punktene ikke hjelper så forsøk følgende: Lag et lite hull i oversiden av slangen, like utenfor der slangen kommer ut av avfukteren. Dette vil slippe inn litt luft, og hjelpe vannet i å renne ut. Vi anbefaler et 4 mm hull ca 20 mm utenfor avfukteren, og selvfølgelig på oversiden av slangen.

* Den spesielt interesserte vil kunne se at stussen der slangen skal festes ikke er helt rund. Grunnen til dette er at det skal bli en liten luftlekkasje her. Den luften som slipper inn her gjør at vannet renner lettere ut. Mange kunder misforstår dette og tror det er her lekkasjen ligger. De forsøker derfor å trykke slangen godt inn på stussen. Noen forsøker også å tette med slangeklemme eller tetningsmasse. Dette skal du IKKE gjøre. Her skal det komme inn litt luft, og dersom det er tett her så vil dette kunne være årsaken til dine problemer. Forsøk heller å dra slangen noen millimeter ut, slik at det kommer luft inn.

Video om vann i tanken Meaco DD8L

Ingen reklamasjon

Slange men vann i beholder Meaco DD8L er et problem, men det er ingen reklamasjonsgrunn. Problemet kan lett løses ved å følge beskrivelsen over. Om du vil ha en ny avfukter, så vil du likevel få det samme problemet på den nye om du bruker den på den samme måten.

author-avatar

Om Jarle

Jarle Karlsrud, inneklimanerd og iverksetter med et sterkt ønske om å hjelpe folk til et bedre liv. Visjon: Se for deg en verden der alle har ren og trygg luft. Jarle har et brennende engasjement for å hjelpe mennesker til et bedre liv. Dette gjør han ved å dele av sin kunnskap. Han skriver bloggartikler, han lager filmer på Youtube, har uttaler seg til media. Alt for å oppnå sin visjon om å bringe ren og trygg luft til alle.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *