Hva er HygroSmart fra Air Naturel?

Luftfuktere tilsetter fuktighet til luften, og dette er bra for ditt inneklima om vinteren. Likevel bør man være litt forsiktig, og passe på at det ikke blir for mye fuktighet i luften. Mange fraråder å bruke luftfukter, fordi det kan bli for fuktig. Dette kunne være et problem tidligere, men med dagens moderne luftfuktere er ikke dette lenger problematisk.

Skal man bruke luftfukter inne må luftfukteren selv justere seg slik at det ikke blir for fuktig. Dette kan gjøres på flere måter:

Hva er en hygrostat?
En hygrostat er en funksjon på luftfukteren som måler fuktigheten i luften. Du kan selv stille inn hvor tørr luft du vil ha. Når fuktigheten kommer opp til det nivået du har bedt om så stopper maskinen. Du kan sammenligne dette med en termostat på en panelovn. Du forteller ovnen hvor varmt du vil ha det, og så slår ovnen seg av og på i forhold til dette. Slik fungerer også en hygrostat (eller hydrosmart som enkelte kaller det). De fleste luftfuktere i øvre prisklasse har dette. Disse koster som regel godt over 1.000 kroner. Air Naturel Clevair er et godt eksempel på en luftfukter med hygrostat.

Hva er HygroSmart?
HygroSmart er en patentert teknologi fra Air Naturel. Denne funksjonen måler også fuktigheten i luften, og slår luftfukteren av og på. I motsetning til en justerbar hygrostat, så kan denne ikke justeres. HygroSmart sørger for at luftfuktigheten ligger på omtrent 50% luftfuktighet. Dette er det nivået de aller fleste anbefaler likevel. For dem som ikke har behov for å justere hygrostaten opp og ned, så kan HygroSmart være et smart alternativ. Da har man kontroll på fuktigheten, man unngår for tørr luft, uten fare for at luften skal bli for fuktig. Den er veldig enkel i bruk. Trykk på knappen, og luftfukteren ordner resten selv. Dette er et billigere alternativ til den relativt dyre hygrostaten. Air Naturel Gota er et godt eksempel på en luftfukter med HygroSmart.

Luftfukter uten hygrostat.
De billigste luftfukterne har ingen måling av fuktigheten. Dette er den typen folk tenker på når de fraråder bruk av luftfukter. Luftfukteren sender ut fuktighet til den tørre luften enten det er behov for det eller ikke. Dersom du helt ukritisk bruker denne når det ikke lenger er tørr luft, så kan det bli for mye fuktighet og du kan få problemer med mugg. Dersom du kun bruker luftfukteren når det faktisk er tørr luft så kan den fint brukes. Dersom du vil være på den sikre siden og la maskinen kontrollere dette for deg skal du velge en luftfukter med HygroSmart eller hygrostat. MeacoMist Standard er et godt eksempel på en luftfukter uten hygrostat.
 
Teknologien bak Hygrosmart
HygroSmart er patentert av Air Natural. Hygrosmart er en teknologisk enhet for å optimalisere luftfuktigheten i et rom.
Fuktigheten er en svært viktig komfortfaktor i våre liv. Dette er mengden av vanndamp til stede i luften. De fleste mener at fuktighetens nivå bør ligge mellom 40 og 60%. HygroSmart sørger for at fuktigheten ligger midt i dette området. Enkelt fortalt kan man si at HygroSmart er en hygrostat med kun en innstilling.

Hva er symptomene på tørr luft?
Tørr hud, tørr hals, tørr nese, tørre øyne og tørre slimhinner, tretthet, mangel på konsentrasjon, unormalt tørst.
Sprekker i treverk, sprekker i parkett, sprekker i lister. Statisk elektrisitet og unormale gnister når man tar på ting.Hva er HygroSmart fra Air Naturel?

Se vårt utvalg av luftfuktere nedenfor. Ønsker du mer informasjon så er du velkommen til å ringe oss på 33 47 01 00 eller benytte dette kontaktskjemaet.