Avfukter for alle formål, Meaco Arete®

Hvorfor HEPA filter i avfukter?

Hvorfor bruke HEPA-filter i avfukter?

Idag finnes det flere og flere luftavfuktere som har HEPA-filtrer. Noen har det som standard, mens andre har det som tilbehør. Hvorfor bør man velge en avfukte rmed HEPA-filter?

Eksempler på avfuktere med HEPA-filter:

God grunn nummer 1:

HEPA-filter beskytter mot forurensing

Luftavfukteren står og går for å tørke luften din. Da sirkulerer den mye luft likevel. Når den først gjør dette så kan den like gjerne rense luften samtidig. Luftavfukteren drar luften gjennom et HEPA-filter før fuktigheten fjernes. På denne måten vil avfukteren fjerne støv og forurensninger fra luften. Dette er forurensninger som støv, pollen, røyk, mugg, midd og svevestøv fra veitrafikken. Bra for din helse at luften renses.

God grunn nummer 2:

Beskytter avfukteren og gir lengre levetid

En avfukter er i utgangspunktet solide saker, som sjeldent går i stykker. De fleste havarier på en avfukter skyldes for mye støv og forurensning inne i avfukteren. Dette ødelegger ømfintlige komponenter, blokkerer luftstrømmen eller gir for dårlig kjøling så sikkerhetssystemene stopper avfukteren. Ved å bruke et HEPA-filter i avfukteren blir forurensningene fjernet før de kommer inn i apparatet. Dette gjør at avfukteren får lengre levetid. Bra for din økonomi og bra for miljøet at ting varer lengre.

God grunn nummer 3:

Bruk avfukteren for å fjerne mugg

Avfuktere brukes ofte for å redusere kjellerlukt og mugg. Ved å fjerne fuktigheten reduserer hindrer man muggen i å gro. Helt borte er det nesten unulig å få det, men det kan bli vesentlig bedre. Muggsporene vil alltid være der og de vil forsøke å spre seg så mye de kan. Ved å bruke en avfukter med HEPA-filter så fjerner man ikke bare livsgrunnlaget til muggen (ved å gjøre det tørrere), man fjerner også muggsporene fra luften. Det er bra for din helse og for boligen din at mugg reduserer så mye som mulig.

God grunn nummer 4:

Bra for din lommebok.

 Mange bør egentlig ha både avfukter og luftrenser. Skal man kjøpe skikkelige saker, så blir det ofte dyrt. Skal man ha begge deler i en liten leilighet så tar de plass. Har du bare råd til ett apparat så bør det kunne gjøre begge deler. Kjøper du en luftavfukter med HEPA-filter så får du 2 i 1. Du får bare en luftrenser og en luftavfukter. En hybrid løsning gir deg det beste av alt, i samme apparat. Du slipper å kjøpe to apparater, og dermed sparer du penger. (PS: Du sparer også doble strømutgifter)

Hvilken avfukter med HEPA-filter bør jeg velge?

Det finnes mange luftavfuktere å velge mellom. Vi vil gjøre det enkelt for deg å velge, og trekker her frem 3 gode alternativer:

Er det noen ulemper med HEPA-filter i en avfukter?
Setter du inn en HEPA-filter i avfukteren så får du som du ser mange fordeler. Likevel er det også noen ulemper. Disse er:

  • Litt økt strømforbruk på vifta, siden luften skal trekkes gjennom et ekstra filter. All denne ekstra strømmen får du tilbake som varme, så det hjelper til med oppvarmingen.
  • Litt lavere tørkekapasitet siden HEPA-filteret reduserer luftstrømmen noe.

Alt i alt mener vi at fordelene overgår ulempene med god margin, og vårt klare råd er å bruke HEPA-filter i din avfukter.

Hvor får man kjøpt HEPA-filter til avfukter?
Du kjøper nye HEPA-filtre der du kjøper din avfukter. Her har vi noen nyttige linker: