Generelt om avfuktere

“Meaco DD8L er den beste luftavfukter du kan kjøpe.” Dette er ikke bare våre ord, men det er konklusjonen etter utallige tester der Meaco vinner eller får hederlig omtale. Nå sist ble vår suksessmodell testet av Båtmagasinet oktober 2013, og ble kårt til Beste kjøp. Forrige gang den ble testet var i ”Sailing Today” i januar 2013, der Meaco DD8L ble kåret til “Best Buy”! Les testen her, eller se vår side for presseomtale.

PS: Practical Boat Owner har tidligere kåret Meaco til “Best i test”, så det er godt å se at dette ikke bare er engangstilfeller, men noe som gjentar seg igjen og igjen.

Hvilken avfukter bruker minst strøm?
Mange er bekymret for strømforbruket til lufavfuktere. Det skal man være, det finnes mange gammeldagse avfuktere på markedet som bruker mer strøm om nødvendig. Det er noen ting som er viktig å huske på når det gjelder luftavfuktere og strømforbruk. Les mer her, og vi forklarer deg hvordan det henger sammen.

Fuktig luft kan gi deg store problemer. Det kan gi deg helseproblemer og det kan gi deg skade på hus, hytte, båt eller campingvogn. Å få kontroll på luftfuktigheten er viktig, og med luftavfuktere fra Meaco er det verken vanskelig eller dyrt. På dette nettstedet gir vi deg informasjon om fuktig luft generelt og våre avfuktere spesielt. En luftavfukter kan redusere og fjerne mugg, kjellerlukt og båtlukt.

Meaco har luftavfukter til ethvert behov og i alle størrelser. I menyen over vil du finne oversikt over dem alle. Vi har også en guide som lar deg finne den omtrentlige størrelsen du trenger. De vanligste bruksområdene er som følger:

Kjeller: Fukt og kjellerlukt i kjeller er dessverre et vanlig problem i Norge. Dette skyldes flere ting. Ofte er det dårlig eller mangelfull drenering som er årsaken. For å bøte på dette er det bare ny drenering som vil hjelpe. Dette er dyrt, og mens du venter på å få iverksatt det vil det hjelpe mye å installere en luftavfukter. Om du ikke fyrer i kjelleren om vinteren så blir det gjerne en temperatur på 5-10 graderder nede. Da vil det være liten effekt i en kompressorbasert avfukter, og vi vil derfor anbafale en avfukter med tørkerotor. Ta en titt på Meaco DD8L. Selv med god drenering vil du kunne få kondens og fukt i kjelleren, kanskje spesielt om sommeren. Hvorfor det? Om sommeren har man ofte varm og fuktig luft ute. Du har ventiler og vinduer åpne og denne varme luften kommer etterhvert ned i kjelleren. Her er veggene kaldere, siden de ligger under bakken. Dermed kondenserer fuktigheten i den varme luften på de kalde flatene på kjellerveggen. For å avhjelpe dette må du stenge vinduer og lufteventiler, men det ønsker du jo ikke sommerstid. Å installere en luftavfukter i kjelleren vil hjelpe på dette problemet. Vil du ha en billig avfukter vil vi anbefale deg å se på Meaco 10L, men ønsker du full effekt også om vinteren når kjellertemperaturen faller under 10°C så vil vi anbefale å koste på deg en Meaco DD8L. Kjellerlukt har etterhvert blitt så vanlig at det er blitt akseptert. Har du kjellerlukt er det antageligvis mugg du lukter, og dette bør du ikke akseptere å ha i huset. En avfukter vil redusere eller fjerne dette!

Båt: Meaco har luftavfukter som egner seg godt i kald båt. Modellen DD8L har i tillegg en rekke andre egenskaper som gjør den til førstevalget for båteiere. Dette er ting som automatisk start etter strømbrudd og mulighet for kontinuerlig drenering ved hjelp av en slange. Les mer om luftavfukter i båt her. Avfukteren Meaco DD8L er arvtageren etter suksessmodellen DD122FW. Denne vant “Best i test” i Practical Boat Owner. Den har også fått svært god omtale i nordiske magasiner. Januar 2013 ble Meaco DD8L kåret til “Best Buy” av Sailing Today. Les mer om testen her. Meaco DD8L selges hos Seatronic, BestMarin og flere andre båtbutikker.

Leilighet / hus: Tørker du klær i leiligheten din så merker du lett at det blir mye fuktighet i luften. Dette kan skape gode vekstvilkår for mugg og midd, som igjen kan gi deg helseplager. Om sommeren vil det hjelpe å lufte godt, men om vinteren vil du helst holde på varmen. Da lønner det seg å fjerne fuktigheten med en luftavfukter. Det er flere ting du må vurdere ved valg av avfukter til din leilighet. Det er størrelse, pris, støynivå og utseende. Meaco 10L vil være et godt alternativ for de små leiligheter, mens Meaco 20L vil være godt egnet til større leiligheter eller eneboliger. Er du opptatt av å ha det lavest mulige støynivå bør du vurdere Meaco DD8L.

Camping / caravan: På samme måte som for båtfolk er eiere av campingvogner og bobiler interessert i en liten kompakt maskin som virker godt i kalde rom. Det er ingen grunn til å varme opp vogna til 20 grader når du ikke er der. En Meaco DD8L vil gjøre jobben like godt i 1 til 2 grader som i 20.

Industri: Skal du bruke en avfukter i byggebransen eller i et industrilokale? Skal du avfukte et pumpehus? Driver du utleie av avfuktere? I alle disse tilfellene er det viktig med en avfukter som har stor kapasitet og som tåler juling. Meaco har avfuktere med hus av både aluminium og stål. Ta kontakt med oss idag på telefon 33470100. Du vil bli overrasket over hvor billig du kan  slippe unna… 

Spar strøm, velg Meaco! Et utmerket eksempel på ekstra detaljer som du får i en Meaco luftavfukter er det nye styringssystemet i Meaco DD8L, Meaco DD8L Junior og Meaco 20L som alle slås av automatisk når målet for den relative luftfuktigheten er nådd. Maskinen starter deretter hvert 30. minutt for å teste luften. Er luften tørr går maskinen til hvile igjen, men er det fuktig starter den tørkeprosessen. Dette sikrer nøyaktig avfukting samtidig som du sparer opp til 80% av energien brukt tidligere. Husk også at et tørt hus er billigere å varme opp enn et som er fullt av fuktighet.

Meaco luftavfuktere importeres og lagerføres i Norge av Bedre Inneklima AS i Sandefjord. Avfukterne selges gjennom våre forhandlere. Du vil finne en oversikt over dem her. Finner du ingen forhandler i nærheten av deg, så kontakt oss på telefon 33 47 01 00 og vi hjelper deg.