Meaco gjør verden bedre

Pressemelding juli 2017:
Meaco gjør verden til et bedre sted
Produsent av avfuktere donerer 225.000 kroner til stiftelse som hjelper den afrikanske elefanten

Meaco, som er en av Europas ledende produsenter av avfuktere, samarbeider med den veldedige stiftelsen David Shepherd Wildlife Foundation (DSWF) for å hjelpe foreldreløse elefanter i Zambia. Hvert salg av deres toppmodell DD8L Zambezi bidrar til en donasjon til stiftelsens arbeid.

Avfukteren DD8L Zambezi ble lansert i januar 2016 og er oppkalt etter en foreldreløs elefant som for tiden blir tatt vare på av DSWF. "Vi ønsket å gjøre denne avfukteren til noe spesielt og gi den en egen identitet. Etter å ha bestemt seg for en elefant var det svært viktig for oss å hjelpe med elefant, i stedet for bare å tjene på en assosiering med dette dyret." forklarer Chris Michael, direktør for Meaco.

"Dette er en veldig enkel kobling, og det er noe jeg vil oppfordre andre bedrifter til å tenke på, fordi det er en veldig enkel måte for virksomheten å vise sosialt engasjement. Omtrent halvparten av vårt salg er eksport ut av Storbritannia, og med hver Zambezi avfukter følger det med et kort som forteller om arbeidet som DSWF har gjort, slik at vi hjelper til med å spre ordet og få folk til å tenke på vern av elefantene.”

Melanie Shepherd representerer stiftelsen og sier "Det er veldig vanskelig å sette ord på hva dette fantastiske bidraget betyr for oss. For en liten organisasjon som DSWF, er dette et veldig betydelig beløp. Når du vet at 1500 kroner vil betale en elefantpassers lønn i en måned, gir det deg en ide om verdien Meaco tilfører Zambias elefanter."

"Vi tror at det personlige forholdet vi har med Meaco gjør en veldig stor forskjell for oss begge. Våre prosjekter drar nytte av pengene, og Meacos kunder over hele verden kan være sikre på at deres kjøp støtter vårt arbeid. Bedriftspartnerskap med større veldedige organisasjoner kan noen ganger mangle den personlige forbindelsen, men forholdet til Meaco er et perfekt samarbeid. "

Avfukteren Meaco DD8L Zambezi er et resultatet av tre års intensiv forskning og utvikling, og har flere unike ideer fra kunder. Den har blitt kåret til ”Best i test” av uavhengig presse, og tilbyr mer funksjonalitet, med mer kontroll og flere alternativer enn noen annen avfukter på markedet, inkluderet seks funksjoner der Meaco er først i verden.

Den anerkjente dyrelivskunstneren og den mangeårige samarbeidspartneren til DSWF, Jonathan Truss, laget en skisse av Zambezi, som er både på produktet og emballasjen for det nye produktet.

Historien om elefanten Zambezi
Med et behov for 60 liter melk om dagen og 24-timers pleie, så krever det engasjement og innsats å ta vare på en foreldreløs elefant. For Zambezi, som var en foreldreløs elefant bare en måned gammel, har livet ikke vært lett. Han ble reddet fra et svømmebasseng som han prøvde å drikke fra. Babyelefanter har problemer med å koordinere sine over 40.000 muskler, så det antas at han ramlet i bassenget da han forsøkte å drikke. Hva som skjedde med moren hans er usikkert, men vi vet at rundt 30.000 elefanter blir drept i Afrika hvert år for å ta deres elfenben. Moren til Zambezi led antagelig denne skjebnen.

I tillegg til å både miste sin mor og nesten drukne i et svømmebasseng ville skjebnen gjøre livet enda værre for den lille elefanten Zambezi. Et utbrudd av miltbrann i området gjorde at Zambezi måtte være i karantene i to måneder. "Til tross for problemene rundt hans redning og karantene, ble Zambezi snart en del av den lille flokken på elefantbarnehjemmet," forklarer elefantpasser Racheal Murton.
Den offisielle overrekkelsen av den økonomiske støtten fant sted på DSWFs årlige ”Wildlife Artist of the Year”-utstilling på Mall Galleries i London. Meacos Chris Michael gav sjekken til stiftelsens grunnlegger David Shepherd.

Chris Michael Meaco og David Shepherd
Bildet viser Chris Michael fra Meaco og David Shepherd fra DSWF.

Verdens beste avfukter. Meaco DD8L Zambezi

Ytterligere informasjon:

Om DSWF
David Shepherd Wildlife Foundation ble grunnlagt i 1984 av dyrelivskunstneren og miljøverneren David Shepherd. Stiftelsen finansierer bevaringsprosjekter over hele Afrika og Asia for å beskytte noen av verdens mest truede dyr. DSWF jobber med lokalsamfunn for å skape forståelse og beskytte viktige dyrelivspopulasjoner mens de kjemper for endringer i lovverket som beskytter viltet fra den ulovlige globale handelen.
Les mer her:
www.davidshepherd.org
www.tigertime.info

Om Meaco: 
Meaco ble etablert i 1991 og produserer prisbelønte avfuktere og luftrensere som selges i over 20 land i hele Europa og Sør-Afrika. Firmaet er også Storbritannias eksklusive distributør av Mitsubishi Electrics utvalg av avfuktere, reservedeler og reparasjoner. Enmeaco har flere produkter som har vunnet en rekke ”Best i test”. Meacos ekspertise er uovertruffen, og produktene er tilpasset alle behov, fra hjemmebruk til industriell avfukting til spesialiserte områder som båtliv, camping og svømmebassenger.

Meaco er basert i Storbrittannia og drives fortsatt aktivt av de opprinnelige grunnleggerne Chris og Michelle Michael. Selskapet er et sosialt bevisst selskap som støtter den lokale grasrota så vel som kayaker Rachel Cawthorn som nylig konkurrerte i OL i Rio. For hvert salg av Meacos Zambezi avfuktermodell, ytes det et økonomisk bidrag til David Shepherd Wildlife Foundation for å bistå med elefantvernarbeidet i Afrika.I Norge, Sverige og Danmark representeres Meaco av Bedre Inneklima AS.
www.meaco.com

Om Bedre Inneklima AS:
Bedre Inneklima AS er etablert i 2006 og holder til i Sandefjord. Selskapet har spesielisert seg på produkter for et bedre inneklima, og er stolte over å være Meacos representant i Norge, Sverige og Danmark. Bedre Inneklima AS er en moderne grossist som selger sine produkter gjennom forhandlere i faghandelen som byggevarehusene, båtbutikker og elektrobutikker i Euronicskjeden.

Bedre Inneklima ble av Dagens Næringsliv kåret til Gaselle nr 3 i Vestfold i 2016, og vi vet allerede at selskapet blir Gaselle også i 2017.
www.bedre-inneklima.no

Kontaktinformasjon både for Meaco (UK) og Bedre Inneklima AS:
Jarle Karlsrud, Daglig leder, Telefon: 33 47 01 00 – Mobil: 95 04 11 35 - Kontaktskjema her.