Pris, pris, pris ?

P P P = Pris, pris, pris ???

Vi har drevet med salg i lang tid, og vi har forhandlet mye med kunder og innkjøpere. Ofte er det et veldig fokus på pris. «Det eneste som betyr noe er pris, pris, pris!» sier folk. Vi er ikke helt enige. Pris er selvfølgelig viktig, men det betyr ikke alt. Vi ønsker å fokusere på noe mer, og vi mener at PPP betyr følgende:

- Pris. Dette er selvfølgelig viktig. Man ønsker ikke å betale for mye, men det er heller ikke lurt å betale for lite. Det skal være en riktig og rettferdig pris. Husk at skuffelsen over en lav kvalitet varer lenger enn gleden over en lav pris.

- Produkt. Det er dette du kjøper, og produktet skal være bra. Det skal ikke være for bra, da blir det for dyrt, og det skal heller ikke være for billig, da blir det for dårlig. Du skal ha et riktig produkt til din oppgave, og vi hjelper deg gjerne til å velge riktig. Fokuserer du utelukkende på pris, pris og pris, så får du neppe det riktige produktet. Husk at produktet ofte er mer enn bare en ting, det er også hjelp, støtte, dokumentasjon og oppfølgning. Kan den som har den laveste prisen levere alt det du trenger?

- Personer. Når du kjøper noe så kjøper du ikke bare et produkt. Du handler også med et selskap og personene bak. Når du skal velge leverandør så velger du også hvem du skal samarbeide med. Du kan trenge hjelp til valg og dimensjonering av produktet. Du kan trenge hjelp til dokumentasjon, du kan behøve oss i garantisaker og reklamasjoner. Du trenger noen som stiller opp for deg, også etter at fakturaen er betalt. Den som alltid har den laveste prisen har ikke alltid evne til å hjelpe deg når du kanskje trenger det mest.

Vi ønsker å ha de riktige produktene, som du kjøper for en riktig pris, av de riktige personene som er der for deg når det trengs. Det er dyrt å være fattig, og det kan bli dyrt å velge billig. Vi har vært i bransjen lenge nok til å vite at når en kunde fokuserer på pris, pris og pris, så vet han selv innerst inne at det faktisk er flere ting som betyr noe enn nettopp prisen. Ikke misforstå oss, vi diskuterer gjerne pris, men vit at dette ikke er alt.

«The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of a low price is forgotten» – Benjamin Franklin.