Miljø

MILJØVERN HOS BEDRE INNEKLIMA:

Vårt felles miljø er det viktigste vi har. Hos Bedre Inneklima AS jobber vi til daglig med å hjelpe våre kunder å få et bedre inneklima og et bedre innemiljø. Det ytre klma og mijlø er vel så viktig. Vi ser med bekymring på hva som skjer rundt oss. Vi diskuterer ikke lenger om klimaet er i endring, men har konstatert at det er i endring. Vi forstår at enkelte fortsatt ønsker å diskutere om det er menneskeskap eller ikke, og om det er farlig eller ikke. Vi mener det er så farlig at det ikke lenger er noe å diskutere. Den dagen vi er sikre på alt så er det for sent å gjøre noe. Selv om vi daglig hjelper folk til å få et bedre, sunnere og tryggere inneklima, så føler vi oss maktesløse når det gjelder vårt felles klima. Vi forsøker likevel å bidra der vi kan, for å gjøre belastningen så liten som mulig. Her har du noen eksempler:

- Produktkvalitet. Folk kaster for mye. Ofte kjøper man billige ting med kort levetid, for så å kjøpe nytt når det går i stykker. Denne karusellen ønsker vi ikke å være en del av. Derfor styrer vi unna de billigste og enkleste produktene. De kan ofte være en kilde til lettjente penger, men de er også en kilde til enormt miljøbelastende produksjon i ett land og store mengder farlig avfall i et annet land. Vi ønsker å selge gode produkter av høy kvalitet med lang levetid. I lengden er dette billigst for deg og best for miljøet.

- Strømforbruk. Mange av våre produkter bruker strøm. Produksjonen av strøm er en miljøbelastning. Man kan argumentere for at strømmen i Norge er basert på ren vannkraft, men vi vet jo også at det norske strømnettet er koplet sammen med det europeiske. En kilowatttime spart i Norge frigjør en kilowattime som kan selges til Tyskland. Når tyskerne kan bruke norsk vannkraft så brenner de mindre kull selv. Det kommer oss alle til gode, både økonomisk og miljømessig. Derfor er det viktig å bruke minst mulig strøm. Vi forsøker å selge produkter som bruker minst mulig strøm. Både Meaco og Cuoghi er flinke på dette området, og spesielt vil vi trekke frem Platinumserien fra Meaco. Da denne produktserien ble lansert i Norge i 2013 var det de absolutt mest energieffektive avfukterne på markdet. Meaco jober målbevisst med dette, og vi applauderer dem. Velg miljøriktig du også, velg Meaco.

- Lavere oppvarmingsbehov. Veldig mye av energibruken din går til oppvarming. Dersom du har en tørr bolig og et tørt inneklima så reduserer du oppvarmingsbehovet. Det er billigere å fyre et tørt hus enn et fuktig hus. Våre produkter bidrar dermed til et lavere strømforbruk hos deg.

- Emballasje. Våre produkter må emballeres før forsendelse, men vi forsøker å bruke så lite som mulig av dette. Skal vi sende ett produkt så sender vi det i originalemballasjen uten å pakke det inn ytterligere. Dette gjør selvfølgelig at vi sparer penger, men viktigst av alt så sparer vi også miljøet. Det er synd for mottageren dersom emballasjen er noe skadet etter transporten, men før du irriterer deg over dette så tenk på hvor mye unødig emballasje som fraktes rundt på veiene og som ender opp som søppel.

- Papir. All vår korrespondanse skjer digitalt. All dokumentasjon som en kunde behøver finnes digitalt på nettet. Manualer som følger produktene er kortversjoner trykket på papir, og ikke store manualer på hundrevis av sider på all verdens språk. Fakturaer til våre forhandlere sendes som pdf i en mail. Vi oppfordrer våre leverandører om å gjøre det samme (og blir litt irriterte når de likevel velger å sende papirer i posten.) Alt dette gjør vi for å spare miljøet for både produksjon av papir og søppelet fra papir.

- EE-avfall og returselskap. Vi selger produkter som før eller siden ender opp so elektrisk avfall. Derfor er vi selvfølgelig medlem hos et returselskap. Vi er medlem hos Elretur, men bruker ikke dette som en hvilepute i vårt eget arbeid. Se vårt sertifikat her: Miljøsertifikat 2014 Bedre Inneklima Elretur

- Gaver til veldedige formål. bedre Inneklima AS har tradisjon for å gi bort noe av sitt overskudd. Dette gir vi til ideelle organisasjoner, og gjerne til noen som jobber med miljøvern. Vi har ingen faste avtaler, men finner en ny samarbeidspartner for hver gang. Har du et forslag til en organisasjon som jobber for et bedre miljø som trenger vår støtte så hører vi gjerne fra deg.

- Tenk nytt. Har du tenkt på noe vi ikke har tenkt på? Ser du noe vi kan gjøre bedre? Vi hører gjerne fra deg!