Historien om Bedre Inneklima

Historien om Bedre Inneklima AS, en gründerhistorie som gir folk et bedre liv

Bedre Inneklima AS er en faghandel og en grossist for produkter som gir deg et bedre inneklima. Hva er historeien bak selskapet? Hvor begynte det og hva førte til at de er der de er idag?

Starten
I 2002 til 2003 seilte Jarle Karlsrud til Karibia med seilbåt. Det ble mange nattevakter alene til rors, og tankene gikk om hva Jarle skulle bli når han ble stor. Jarle fant ut at han ville drive for seg selv. Det er enkelt å si, men ikke så enkelt å finne en god foretningside. Det ble ingen foretningside ut av turen, med det ble skrevet to bøker. De kan du finne her.

Med to bøker om seiling, fant Jarle ut at de måtte selges. Han fikk kontakt med noen distributører og startet også sin egen nettbutikk for salg av de maritime bøkene. I tillegg fikk Jarle noen agenturer for båtutstyr, og nettbutikken ShipShop.no så dagens lys. Butikken ble drevet på kveldstid fra kjelleren, ved siden av vanlig jobb på dagtid. Jarle har hele livet jobbet med salg, men primært mot maskinbyggere og norsk industri.

Den første avfukteren
Den maritime nettbutikken var på plass. Seilermiljøet i Sandefjord visste at Jarle ville satse, og en dag kom Nils Gunnar Bøe til Jarle med en god ide. Nils Gunnar hadde en avfukter i båten. Den var helt fantastisk, men det var ikke mulig å få tak i den i Norge. "Den må du selge i butikken din, Jarle", sa Nils Gunnar. Han hadde allerede funnet frem til produsenten, Meaco (UK) Ltd.

Jarle hadde aldri eid en luftavfukter, og visste heller ikke om det var noe behov for dette. Han kontaktet den engelske produsenten, bad om å få agenturet for Norge, og bad om en god pris om han kjøpte fem avfuktere. "Agenturet kan du få", svarte de, "men du må kjøpe en pall av gangen." Slik endte Jarle opp med 30 avfuktere hjemme i kjelleren, uten en eneste ide om hvem som kunne trenge noe slikt.

De første forhandlerne
Avfukteren ble markedsført i nettbutikken, på finn.no, og hos den lokale båtbutikken Wærners Båtbu. En dag kommer det en telefon fra Seatronic i Moss. Seatronic spør om å få selge avfukteren for oss. De har kompetanse på avfuktere, de forstår forskjellen på en kompressorbasert avfukter og en avfukter med tørkerotor. De mener den er ideell for bruk i båt, og de vil gjerne ha den i sitt sortiment. Avtale inngås, og Jarle skimter en mulighet for å skape sin egen arbeidsplass. Han bestiller en ny pall avfuktere fra England.

Meaco er best i test
Avfukteren fra Meaco blir testet hos engelske Practical Boat Owner og vinner testen. Norske båtblader henger seg å og tester for norske forhold. Meaco kommer ut som beste alternativ der også, både hos Seilas, hos Båtmagasinet og hos Seilmagasinet. Salget øker. Nye paller bringes inn fra England og stables i kjelleren. Jarle bestemmer seg for å si opp jobben og satse.

Den første containeren
Jarle jobber fortsatt hjemmefra, med både kontor og lager i kjellerstua. Meaco i England synes salget er så godt at de foreslår å sende varene direkte fra fabrikken i Kina istedenfor fra lageret i England. Jarle husker fortsatt den skumle følelsen da han bestilte en hel pall med avfuktere. Og nå vil de sende en container! Jarle bestemmer seg for å satse.

Den første ansatte
I 2013 jobber Jarle mye. Han besøker forhandlere på dagtid, og han pakker varer på kveldstid, i løpet av året går det ut varer for 5,4 millioner. Det blir mer enn vanlig 37,5 timers arbeidsuke. Jarle trenger hjelp. 

Høsten 2013 kommer Even Jakobsen på jobbintervju i kjellerstua. Han forespeiles en kontorplass i sofaen, dårlig lønn og en usikker fremtid. "Men tjener vi penger så får du din andel", sier Jarle, og Even slår til. Han vil gjerne være med på å bygge opp noe fra bunnen. Even ansettes med oppstart 1. januar 2014. Omsetningen øker til 8,8 millioner i 2014.

Ut av kjelleren
Even rakk aldri å jobbe i kjelleren. Fra januar 2014 ble det leid kontorer i et kontorfellesskap i Sandefjord, med lager i samme bygningen. Even og Jarle jobber mye, og gjør alt selv. Prislister og prospekter utarbeides, men siden ingen er så flinke med utformingen så får de hjelp av en annen i kontorfellesskapet. Jon Bjåen kan tegne på data, og hjelper gjerne til. Etterhvert hjelper han så mye til at Jarle gjerne vil betale ham for det. Det ene tar det andre, og det ender med at Jon leies inn 100%, med ansvar for tegning og salg til byggevarebutikker. Det er en bransje der Even og Jarle har sett et potensiale lenge, men ikke rukket å gjøre noe med. Med Jon på laget vokser omsetningen enda ett hakk, og ender på 13,5 millioner for 2015.

Gaselle nr 3 i Vestfold
Avisen Dagens Næringsliv følger nøye med på bedrifter som vokser raskt og sundt. De kaller dem for næringslivets gaseller. I 2016 ble Bedre Inneklima AS kåret til gaselle nummer 3 i Vestfold. Det begynner å ligne på en seriøs butikk.

Avdelingskontor
Jon har god suksess med byggevarebutikkene, og det er mer enn nok å gjøre for tre mann. Even sønn Daniel begynner å jobbe halvtid på lageret. Noen må ordne logistikken så selgerne kan bruke all sin tid på salg. Dette hjelper bra, men det er fortsatt mer å gjøre og flere kunder å besøke.

1. mars begynner Rune Thomassen. Han kommer med for å betjene kundene i midtnorge og nordnorge. Der er det mange forhandlere, men det er langt og dyrt å reise fra Sandefjord. Rune åpner avdelingskontor i Trondhjem.