Luftfukter

Tørre øyne trenger fuktighet

Tørre øyne trenger fuktighet. Bruk luftfukter!

Om vinteren er det ofte veldig tørr luft inne. Det kan gi problemer med øynene. De som bruker kontaktlinser er spesielt utsatt for dette, men også de som ikke bruker det bør være oppmerksom på luftfuktigheten. Mange tenker idag på å bruke en luftavfukter når det er for fuktig, men i vintersesongen er det viktig å tilsette fuktighet. Spesielt steder der man har ventilasjonsanlegg blir luften veldig tørr om vinteren.

Din side” har skrevet en artikkel om jobb, helse, syn og tørre øyne. Der anbefales det å bruke en luftfukter for å øke luftfuktigheten. Tørre øyne er ikke bare ubehagelig, men kan over tid også være skadelig. I artikkelen kan vi lese at “blunkingen kan føre til alvorlige skader på øynene. Går du konstant rundt med tørre øyne, øker risikoen for infeksjoner. I tillegg blir du er lettere mottakelig for små sår på hornhinnen og angrep fra bakterier, ifølge svenske øyeleger.”

Luftfukter ikke lenger en risiko

Tidligere ble luftfuktere frarådet, av to grunner:

  • man trodde de kunne spre legionellabakterier, men dette gjelder bare ultrasoniske luftfuktere og det er en svært liten risiko. Godt renhold er dog viktig, eller velg en annen type enn ultrasonisk
  • man trodde det kunne bli for høy luftfuktighet, men moderne luftfuktere har idag en hygrostat som hindrer dette

Dagens luftfuktere er derfor helt trygge å bruke, og mange øyeleger anbefaler dette.

Her kan du lese flere artikler om helse og inneklima.

Tørre øyne gir verre syn