Avfukter for alle formål

Tegn på at du trenger avfukter

Hver dag puster du inn en rekke partikler, kjemikaler og biologisk materiale. Noe av dette er helt harmløst, men mye kan også skade helsen til deg og din familie. Mye av dette kan løses ved å bruke en luftrenser, men ofte kan du også gjøre noe med årsakene til problemene. Ofte er mugg årsaken til hodepine og problemer med luftveiene og dårlig lukt. Mugg trives godt når det er fuktig, og en avfukter vil kunne løse dette. Hvordan vet du at det er for fuktig? Hva er symptomene på for høy fuktighet Se etter disse syv tegnene:

1. Synlig mugg

En av de enkleste tingene å få øye på er en mørk myk flekk. Se på taket på badet ditt, så vel som området rundt toalettet ditt eller rundt dusjen. Ser du små mørke flekker? Hvis du gjør det, har du et muggproblem.

2. Kondens

Har vinduene i ditt hjem perler med vann på dem? Du har kanskje også lagt merke til damp eller tåke på glasset. Dette kan skje når et rom har for mye fuktighet, som et resultat av matlaging eller tørking av klær. Det kan også skyldes byggematerialer som ikke er forseglet ordentlig.

3. Vanninntrengning

Noen boliger har konsekvente problemer med grunnvann som finner veien inn i huset ditt. Du har kanskje lagt merke til at de lavere nivåene i hjemmet ditt har vannskjolder på veggene, saltutslag eller blir fuktige hver gang det regner. Hvis dette skjer, er det et absolutt must å få på plass en avfukter. Det kan fjerne ekstra fuktighet fra luften hver gang det skjer. I tillegg bør du prøve å undersøke og løse roten til problemet, som kan være skadet betong eller at hjemmet ble bygget på for lavt nivå, eller med for dårlig drenering.

4. Mugglukt

En muggen lukt betyr nesten alltid at mugg og muggsporer er til stede. Disse stoffene trives på fuktighet, som begynner å samle seg i områder som kjellere og garasjer når vinduene ikke er forseglet riktig eller det er søl fra grunnvann.

5. Vannskader og flekker

Synlige vannskader og flekker er et annet tegn på at det er overflødig fuktighet i et hjem. Du bør alltid undersøke en vannflekk for å sikre at det ikke er et lekkende rør bak den. En profesjonell kan hjelpe deg med å finne årsaken til skaden, samt veilede deg på det beste løpet av å fikse det. Men hvis du allerede merker skaden, så er vannet allerede der. En avfukter er et flott første skritt for å stoppe mer skade fra å bli gjort.

6. Rottent treverk

Tre som beholder fuktighet for lenge vil begynne å råtne, samt begynne å tiltrekke uønskede skadedyr. Hvis du merker at treet begynner å råtne i eller rundt hjemmet ditt, kan det være et tegn på at det er for mye fuktighet i området. Pass på å kjøre avfukteren for å fjerne overflødig fuktighet fra luften, samt erstatte eventuelt berørt tre så snart som mulig. I tillegg, hvis ikke korrigert i tide, kan overflødig fuktighet redusere den strukturelle styrken til ditt hjem. Det kan skade ikke bare tre, men også tørrvegg, vindusgulv, tregulv og til og med grunnlaget.

7. Allergier

Hvis du har store problemer med allergier, kan det skyldes innendørs luftkvalitet. Overflødig fuktighet i luften kan forårsake luftbårne allergener som støvmidd og muggsporer for å vokse og spre seg. Noen ganger er allergikere enda mer utsatt for innendørs allergener enn utendørs, noe som gjør det enda viktigere å sørge for at du puster rent luft. Prøv å kjøre en luftavfukter for å fjerne allergener fra luften du puster for å se om den hjelper. Bruk gjerne en avfukter med HEPA-filter så den både renser luften og tørker luften. Det at du tørker luften bidrar til å hindre muggen i å gro. HEPA-filteret fjerner muggsporene som allerede er i luften. HEPA-filter vil også redusere mengden pollen i luften din når det er sesong for det.

Hvilken luftavfukter bør du velge? Klikk her og la oss veilede deg til valg av riktig maskin.

author-avatar

Om Jarle

Jarle Karlsrud, inneklimanerd og iverksetter med et sterkt ønske om å hjelpe folk til et bedre liv. Visjon: Se for deg en verden der alle har ren og trygg luft. Jarle har et brennende engasjement for å hjelpe mennesker til et bedre liv. Dette gjør han ved å dele av sin kunnskap. Han skriver bloggartikler, han lager filmer på Youtube, har uttaler seg til media. Alt for å oppnå sin visjon om å bringe ren og trygg luft til alle.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *