Luftrenser

Tips til allergikere

Tips for allergikere og hvordan du får det beste ut av din luftrenser

Visste du at 35% av befolkningen vil bli påvirket av minst én form for allergi i løpet av livet?

Denne sannsynligheten kan dessverre dobles hos barn, og mange lider unødvendig mye i pollensesongen. Vanlige allergier stammer fra støvmidd, muggsporer og flass fra kjæledyr. Dette kan utløse ulike responser fra pustevansker som astma til eksem og hudreaksjoner. Å leve med disse allergiene kan være plagsomt, men det er mange måter å redusere dette på.

Her er noen råd og nyttige tips for å redusere symptomene på allergi:

Bli vant til å sjekke pollenvarslingen daglig, slik at du kan planlegge dagen din. Pollenvarselet kan du finne hos yr.no her.

Unngå å tørke klærne ute når det er mye pollen i luften. Pollen fester seg lett til klærne, og på den måten kan du få mer enn nødvendig inn i boligen din.

Planlegg utendørsaktiviteter etter noe regn. Like etter et regnvær er det minst pollen i luften. Regnet renser luften og fjerner partikler.

Når du kommer hjem, bytt klærne dine slik at du ikke bærer klær med pollen innendørs og lar pollen spredes rundt i huset.

Ta en skikkelig vårrengjøring før våren kommer for fullt. Får du pollen i tillegg til alt det gode gamle støvet som ligger igjen etter vinteren, så får du dobbel dose. Da kan det bli for mye for ditt immunforsvar, og du får problemer.

Rengjør mugg på badet regelmessig for å unngå spredning av muggsporer. Sørg for god ventilasjon på badet og kjøkkenet for å fjerne overflødig fuktighet for å unngå fuktighet. Lavere fuktighetsnivåer betyr mindre muggsporer og støvmidd. Om nødvendig bør du kjøpe en avfukter for å redusere fuktighetsnivået.

Gjør soverommet ditt et allergifritt sted hvor du kan hvile og få en god natts søvn. Skal du ha bare én luftrenser i boligen din, så skal den stå her. Det er på soverommet du bruker mye tid, og med en god luftrenser sikrer du en god natts søvn. Meaco har flere luftrensere som er testet og anbefalt av både det tyske allergiforfundet (ECARF) og det britiske allergiforbundet (UK Allergy).

Velg riktig luftrenser til riktig bruk. Det finnes mange gode luftrensere på markedet idag. Velg riktig størrelse. En stor luftrenser er nødvendig til store rom, men den vil bråke for mye for små soverom, her er lydnivå viktigere enn størrelse.

author-avatar

Om Jarle

Jarle Karlsrud, inneklimanerd og iverksetter med et sterkt ønske om å hjelpe folk til et bedre liv. Visjon: Se for deg en verden der alle har ren og trygg luft. Jarle har et brennende engasjement for å hjelpe mennesker til et bedre liv. Dette gjør han ved å dele av sin kunnskap. Han skriver bloggartikler, han lager filmer på Youtube, har uttaler seg til media. Alt for å oppnå sin visjon om å bringe ren og trygg luft til alle.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *