Avfukter for alle formål

Mest stille avfukter

Hvilken avfukter lager mist lyd?

Hvilken avfukter er mest stille? Alle som har en avfukter i hus vet at den lager noe lyd. Det er susing fra viften og det er vibrasjoner og surklelyder fra kompressoren. Noen er vare for lyd, mens andre ikke bryr seg så mye om det. Hvis du vil ha en avfukter som er mest mulig stillegående, hvilken type skal man da se etter?

To ting som lager lyd

Det er i prinsippet to ting som lager lyd i en avfukter. Det er viften som skal flytte luft, og et er kompressoren som skal fjerne fuktigheten.

Viften

Se etter en avfukter med flere viftehastigheter. På den måten kan du kjøre avfukteren på lav viftehastighet når du vil ha det stille, og høy viftehastighet når du trenger ekstra tørkekapasitet. Det holder som regel med to hastigheter (lav og høy), men har du tre eller flere er det en god bonus. Jo saktere viften går, jo mindre tørker avfukteren, men det slipper du ikke unna.

Kompressoren

Det andre som lager lyd er kompressoren. Her har du to muligheter.

  • Velg en avfukter uten kompressor. Da vil du slippe den lyden helt. Velg en avfukter som bruker tørkerotor istedenfor kompressor. Meacos serie DD8L er gode alternativer her, og den absolutt mest stillegående er Meaco DD8L Standard.
  • Velg en avfukter med kompressor av høy kvalitet. Disse koster ofte noe mer enn de billigste på markedet. Likevel er det verdt det, fordi de har et lavere lydnivå, et lavere strømforbruk og en lengre levetid. Meaco har flere avfuktere med kompresor som har et lavt lydnivå, men vi vil gjerne fremheve to modeller som skiller seg spesielt ut i positiv retning: Meaco 10L-ABC for de små jobbene og Meaco Arete 20 eller 25L for områder der det kreves en kraftig avfukter.

Meaco 10L-ABC ble lansert i 2018, og vi ble forbløffet over det lave lydnivået da vi startet den opp første gangen!”
Jarle Karlsrud, Daglig leder Bedre Inneklima AS

Meaco 10L ABC er vår mest stille avfukter

Er du som meg, så vil du ha utstyr som lager minst mulig lyd. Meaco 10L ABC er en god avfukter med veldig lav lyd.

Stille avfukter Meaco 10L ABC

Stille avfukter Meaco 10L ABC

Meaco 10L ABC topp med display

author-avatar

Om Jarle

Jarle Karlsrud, inneklimanerd og iverksetter med et sterkt ønske om å hjelpe folk til et bedre liv. Visjon: Se for deg en verden der alle har ren og trygg luft. Jarle har et brennende engasjement for å hjelpe mennesker til et bedre liv. Dette gjør han ved å dele av sin kunnskap. Han skriver bloggartikler, han lager filmer på Youtube, har uttaler seg til media. Alt for å oppnå sin visjon om å bringe ren og trygg luft til alle.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *