Luftrenser, Velge Luftrenser

Luftrenser for soverom

Luftrenser for soverom

Hva skal man se etter ved valg av luftrenser for soverom?

Det finnes mange gode luftrensere på markedet idag, og det viktigste er å bruke noe. Vi gir deg her noen ting du kan tenke på når du skal velge luftrenser:

  • Nattmodus. Om natten vi du ha det stille, og du vil ikke ha sjenerende lys. Du må ha en luftrenser med nattmodus. På Winix Zero N aktiveres denne nattmodusen automatisk når du slår av lyset i rommet. Når luftrenserens lyssensor merker at det er mørkt så slår den viften ned på stillemodus og den slår av lysene. Når du slår på lyset i rommet neste morgen så vil luftrenseren automatisk gå tilbake til normal drift.
  • Lett å bruke. Du vil ikke bale med programmeringer og innstillinger for et apparat som bare har en oppgave: å holde luften renest mulig, med lavest mulig lyd og strømforbruk. La automatikken styre, og du behøver ikke tenke mer på dette.
  • Diskret og pen å se på. Velg en som passer din stil og ditt rom.
  • Anbefalt av allergiforbund. Det finnes flere forskjellige allergiforbund som tester og anbefaler luftrensere. De vanligste er ECARFUK Allergy og Astma Allergy Nordic. Hvilken av disse som benyttes betyr ikke så mye, men skal du ha en skikkelig luftrenser kan det være en ekstra sikkerhet om den er anbefalt av en av disse.
  • Pris. Vi anbefaler gjerne dyre produkter, og som regel er de best. Likevel skal man ikke skyte spurv med kanoner. Et soverom er som regel lite i forhold til en hel leilighet. Derfor er det som regel ikke nødvendig å kjøpe den største luftrenseren om man “bare” skal ha den på soverommet. Winix Zero Compact er god nok for et soverom, og prisen er gunstig.
  • Tilgang på filter. Du skal bytte luftfilter på din luftrenser, og du må være sikker på at det er mulig å få tak i filter senere. Ellers blir din luftrenser plutselig verdiløs. Her kan du se hvilke filter vi tilbyr, og hva de koster.

Les mer

Her finner du en god artikkel om luftrenser på soverom.

Hvordan velge den beste luftrenseren for soverommet

Luftkvaliteten på soverommet ditt kan påvirke søvnen din. Luftforurensninger som støv eller mugg kan gjøre det vanskeligere for deg å sove, og det er derfor det kan være en god idé å få en luftrenser til soverommet ditt. Den beste luftrenseren for soverom bør være stillegående og gjøre livet ditt mer komfortabelt ved å forhindre luftveisproblemer, uten at du merker det.

Å puste kontinuerlig i et lukket og dårlig ventilert rom har kortsiktige og langsiktige helseeffekter.

Vi tilbringer mesteparten av tiden hjemme på soverommet og omtrent en tredjedel av livet vårt på å sove og ha en luftrenser på soverommet beskytter oss mot astma, allergier, mugg, forurensninger, bakterier og luftbårne virus.

Hva skal du se etter når du velger en luftrenser til soverommet?

Når du begynner å lete etter den beste luftrenser for soverom, er det noen spesifikasjoner du må ha å vurdere:

Luftrenseren må bruke et HEPA-filter av høy kvalitet (i tillegg til et kullfilter og et forfilter)
HEPA-filtre er nøkkelelementene i en luftrenser, HEPA-filter “er et akronym for “High-Efficiency Particulate Air”-filter og de fjerner mer enn 99,9% av partiklene fra luften.

Luftrenseren har en nattmodus

Støyen enheten lager er en annen viktig faktor når du velger en luftrenser for soverommet. Du vil definitivt ha en stille luftrenser om natten.  En stille luftrenser med nattmodus fungerer på et svært lavt støynivå. Luftrenseren må være stille nok til å ikke forstyrre søvnen din. For å finne ut om en luftrenser er stillegående, må du se på desibelnivået.

Luftrenseren har en maksimal romkapasitet som passer for soverommet ditt

Det er viktig å vurdere størrelsen på soverommet ditt. Størrelsen på rommet hver luftrenser kan rengjøre er forskjellig, og du trenger en som er i stand til å filtrere all luften i soverommet ditt. Dessuten, hvis du har et rom som er mindre enn den oppgitte maksimale kapasiteten til en luftrenser, betyr det at du vil rense luften i det samme rommet et større antall ganger. Som er fantastisk!

Luftrenseren er sertifisert

Luftrensere må være sertifisert av uavhengige og anerkjente byråer, som ECARF eller Allergy UK, på den måten sørger du for at luftrenseren er effektiv og hjelper deg med å rense luften på soverommet ditt.

Størrelsen og designen på luftrenseren er riktig for rommet ditt

Det er svært sannsynlig at hvis du har et lite eller mellomstort soverom, vil du ikke ha en veldig stor enhet som opptar all plassen. Størrelsen og designen på luftrenseren er også noe å vurdere når du velger luftrenser for soverommet. Winix Zero Compact har en maksimal kapasitet på 50 m², perfekt for ethvert soverom, og en liten størrelse ideell for de med mindre plass.

De viktigste grunnene til å ha en luftrenser på soverommet:

1. Du tilbringer mye tid på soverommet ditt

Hvis du tilbringer mye tid på soverommet, bruker du også mesteparten av tiden på å puste der. Effekten av en luftrenser merkes best når den brukes i rommet der du tilbringer mesteparten av tiden, da du hele tiden vil bli utsatt for ren luft og kort- og langtidseffektene av å bruke en luftrenser blir større.

2. Soverommet ditt er helt fullt av allergener og VOC!

Soverommet ditt, som folk flest, er en grobunn for utallige allergener som pollen, støvmidd og muggsporer. En god soveromsluftrenser kan hjelpe deg med å slappe av og eliminere plagsomme symptomer hvis du eller partneren din har allergier eller astma. Vi må heller ikke glemme VOC-ene.

3. Soverommet ditt har merkelige lukter

Soverom kan utvikle en merkelig lukt over tid. Dette kan skyldes husets alder, fuktighet, gamle møbler, sigarettrøyk, blant mye annet. Karbonfilteret i luftrensere håndterer lukt.

4. Du eller partneren din snorker

Luftrensere kan bidra til å redusere snorking! En av hovedårsakene til snorking er allergener, som forårsaker tett nese og fører til snorking.

Hvor skal du plassere luftrenseren?

Ideelt sett bør luftrenseren plasseres på en flat og stabil overflate. Det beste stedet å plassere luftrenseren på soverommet kan være gulvet eller nattbordet ditt. Du bør alltid ha en avstand på 20-30 cm fra vegger eller andre overflater slik at luftstrømmen er tilstrekkelig og filtreringen er mer effektiv. Unngå å sette den i hjørnene av rommet, hvis mulig.

Winix best i test

Winix luftrensere er svært gode, og har flere ganger blitt kåret til best i test.

author-avatar

Om Jarle

Jarle Karlsrud, inneklimanerd og iverksetter med et sterkt ønske om å hjelpe folk til et bedre liv. Visjon: Se for deg en verden der alle har ren og trygg luft. Jarle har et brennende engasjement for å hjelpe mennesker til et bedre liv. Dette gjør han ved å dele av sin kunnskap. Han skriver bloggartikler, han lager filmer på Youtube, har uttaler seg til media. Alt for å oppnå sin visjon om å bringe ren og trygg luft til alle.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *