Luftfukter

Hvorfor ultrasonisk luftfukter?

Det finnes mange typer luftfuktere på markedet, og alle har sine fordeler og ulemper. Det kan være vanskelig å finne hvilken type luftfukter en skal velge. I denne artikkelen skal vi ta for oss ultrasoniske luftfuktere og se på hva som er fordelen med denne typen luftfukter. Andre alternativer kan være luftfukter med damp, hybrid luftvasker (både luftfukter og luftrenser) eller evaporativ luftfukter.

Hvordan virker en ultrasonisk luftfukter?

Luften trekkes inn og tar med seg fuktighet fra den ultrasoniske membranen.

En ultrasonisk luftfukter en liten metallplate som vibrerer så fort at små vanndråper rives løs fra vannoverflaten. Disse små vanndråpene blåses ut i luften av en vifte. Vannbeholderen tilfører gradvis vann til den ultrasoniske platen. Intensiteten på den ultrasoniske membranen kan justeres så at man kan velge hvor mye fuktighet som skal blåses ut i rommet som en kald tåke. Mange ultrasoniske luftfuktere har en egen funksjon for temperert tåke, som gjør den varmere og mer behagelig. Dette blir ikke like varmt som en luftfukter med damp. I tillegg leveres enkelte modeller med UV-lys i vannbeholderen, som hindrer bakterievekst.

Hva er fordelene med ultrasonisk luftfukter?

Det er flere fordeler med ultrasoniske luftfuktere, noen av dem er blant annet at:

  • De er effektive i alle temperaturer og alle grader av fuktighet. Du mister ikke kapasitet selv om fuktigheten stiger.
  • Du kan tydelig se tåken, og dermed vite at du får tilført fuktighet. Du ser tydelig at den fungerer. Du ser lett når den har stoppet og er tom for vann.
  • Det er som regel enkelt å tilsette eteriske oljer dersom du ønsker å få tilført duft / aroma.
  • De er billige i innkjøp og billige i drift.

    air&me Gota er en populær og stilren ultrasonisk luftfukter.

Hva er ulempene med ultrasonisk luftfukter?

Ultrasoniske luftfuktere er som regel gode nok for de aller fleste, men de kan også ha noen ulemper. Enkelte brukere kan irritere seg over disse tingene:

  • Det kan tilføres for mye fuktighet, så en bør velge en modell med hygrostat eller HygroSmart.
  • Det kan legge seg fuktighet på bordet rundt luftfukteren, så en bør tenke over plasseringen (kan løses ved å flytte den høyere opp, eller sette den i luftstrømmen fra varmepumpa).
  • Det kan legge seg støv med hvit kalk rundt luftfukteren så en bør bruke kalkfilter (løses ved å bruke kalkfilter og bytte det ved behov).
  • Lyder fra den ultrasoniske membranen eller luftbobler i vannbeholder

Ønsker du å lære mer om de andre typene luftfuktere?

author-avatar

Om Jarle

Jarle Karlsrud, inneklimanerd og iverksetter med et sterkt ønske om å hjelpe folk til et bedre liv. Visjon: Se for deg en verden der alle har ren og trygg luft. Jarle har et brennende engasjement for å hjelpe mennesker til et bedre liv. Dette gjør han ved å dele av sin kunnskap. Han skriver bloggartikler, han lager filmer på Youtube, har uttaler seg til media. Alt for å oppnå sin visjon om å bringe ren og trygg luft til alle.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *