Baby og barn

Hva inneholder luften inne?

5 ting du bør vite om luftkvalitet

Hvordan er luftkvaliteten inne hos deg?

Mange tror at vi har ren luft alle steder i Norge, men slik er det dessverre ikke. Her har du 5 ting å tenke på angående inneklimaet hos deg og din familie.

  1. Undersøkelser viser at 75% av partiklene i inneluften kommer fra kilder innendørs. Det hjelper altså ikke så mye om du har et ventilasjonsanlegg som fjerner forurensningen fra utsiden, når mesteparten kommer fra innsiden.
  2. Partiklene kommer fra matlaging, elektronikk, møbler, leker og fyring.
  3. Den største synderen ved dårlig inneklima er stearinlys.
  4. Mugg, bakterier og mikroorganismer vokser og gror innendørs. Bruk gjerne en avfukter for å holde det tørt og redusere veksten.
  5. Det er flest farlige stoffer på barnerommet. Leker, bamser, klær, fuktighet og husstøv er vanlige kilder til dårlig inneklima på barnerommet. Bruk gjerne en luftrenser for å beskytte lungene fra de farlige stoffene.

Det å ha god luftkvalitet uten forurensende partikler er viktig for helsen til deg og din familie. Små barn er ofte spesielt utsatte. Barn behøver ikke å vokse opp i sterile miljøer, deres immunforsvar har godt av å bryne seg på naturlige sykdommer og naturlige partikler. Det er de unaturlige partiklene man bør skåne barne fra. Dette er partikler som kommer fra møbler, maling, oppussing, elektronikk, stearinlys og kunstig fremstilte leker.

Ikke ta noen sjanser når det kommer til dine barns helse. Pass på å sørge for et godt inneklima. Det er de verdt!

Kilde: air-nordic.dk

Les mer

Her kan du lese mer om innendørs luftkvalitet.

Trenger du en luftrenser på soverommet?

author-avatar

Om Jarle

Jarle Karlsrud, inneklimanerd og iverksetter med et sterkt ønske om å hjelpe folk til et bedre liv. Visjon: Se for deg en verden der alle har ren og trygg luft. Jarle har et brennende engasjement for å hjelpe mennesker til et bedre liv. Dette gjør han ved å dele av sin kunnskap. Han skriver bloggartikler, han lager filmer på Youtube, har uttaler seg til media. Alt for å oppnå sin visjon om å bringe ren og trygg luft til alle.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *