Velg riktig LUFTFUKTER

Hva skal man tenke på når man skal velge luftfukter?

Det er flere teknologier for å tilsette fuktighet til luften.

- Ultrasonisk luftfukter
De fleste luftfuktere til privat bruk er ultrasoniske luftfuktere. Disse fukterne har en liten metallplate som vibrere veldig raskt. Dette gjør at ørsmå vanndråper ristes løs fra vannoverflaten, og blåses ut i rommet som en kald tåke. Du kan som regel selv bestemme hvor mye damp som skal frigjøres.

- Naturlig fordampning / evaporering
Her renner vann over en posør overflate slik at vannet fordamper direkte til luften. Ulempen er at du ikke selv kan regulere hvor mye fuktighet som skal frigjøres. Fordelen er at denne metoden er selvregulerende. Når fuktigheten i rommet stiger, så reduseres fordampningen automatisk.

- Adiabatisk luftfukter
Dette er en teknologi som stort sett bare brukes til industrielle befuktere

Hygrostat eller ikke hygrostat på din luftfukter?
En hygrostat er en innretning som måler fuktigheten i luften, og som slår luftfukteren av og på i forhold til denne. Det kan sammenlignes med en termostat som slår panelovnen din av og på i forhold til temperaturen. Generelt vil vi anbefale å bruke hygrostat for å hindre at man får for mye fuktighet

Et alternativ til hygrostat er HygroSmart® Dette er en enkel form for hygrostat som slår av luftfukteren når fuktigheten er på 50%. Dette er den innstillingen vi vil anbefale deg om du hadde hatt en hygrostat, så dette er et godt alternativ.