Velg riktig AVFUKTER

Hvilken avfukter skal du velge?
Det finnes en rekke forskjellige luftavfuktere på markedet. Hvordan kan du velge riktig avfukter? Vi hjelper deg gjerne med en liten guide. Trenger du fortsatt hjelp etter å ha lest dette, så ringer du oss på 3347 0100 eller bruker dette kontaktskjemaet.

Det første du må tenke på når du skal velge luftavfukter er hvilken temperatur det er i rommet der avfukteren skal brukes.
Det finnes flere måter å bygge avfuktere på. En type egner seg ett sted, en annen type egner seg et annet sted. Det viktigste kriteriet for valget ditt er temperatur. Vi kan dele dette opp i noen temperaturområder:

Normal innetemperatur på 15-30 grader:
Dette er det vi kaller for normal innetemperatur. Her vi alle avfuktere gjøre en god jobb, men noen vil være bedre enn andre.

Kjellertemperatur på 0-15 grader:
Dette er en typisk temperatur i kjeller, bobil, båt, lagerlokale eller garasje. Vi kaller det kjellertemperatur. Her må du være forsiktig og velge riktig avfukter. Feil avfukter her vil gi liten eller ingen virkning. Vennligst merk at de avfukterne vi anbefaler for kjellertemperatur gjerne kan brukes i vanlig romtemperatur også. de tørker minst like godt der. Da kan det være du bruker noe mer strøm enn nødvendig, men tørkeeffekten er like god. Dog bør du ikke gå motsatt, altså ikke bruk de som er anbefalt for romtemperatur i kjelleren.

Det kan bli frost:
Skal du bruke avfukteren på steder der det kan bli frost så må du være forsiktig. Vann fryser til is, men også er finnes det løsninger om du velger riktig.