Svenske Aftonbladet tester luftrensere våren 2021
I en artikkel som dessverre liogger bak en betalingsmur tester den svenske avisen Aftonbladet 15 forskjellige luftrensere. Testen tar for seg et bredt spekter av luftrensere fra 1199 kroner for den lille Air&Me Buldair til 8.499 for den dyre luftrenseren fra Kärcher.

Testen har kriterier som pris, areal som renses og lydnivå. Testen tar for seg dette, og det er brukt et måleapparat for å finne ut hvor godt disse luftrenserne renser luften. Dessverre opplyser ikke artikkelen om disse måleverdiene, så det er litt vanskelig å finne ut hvorfor de forskjellige luftrenserne rangeres som de gjør.

Testvinneren ble Electrolux Pure A9. Lavt lydnivå og kult design blir fremhevet som gode egenskaper. I tillegg skal den rense luften godt, men uten at det opplyses om måleverdier hverken for denne eller for noen av de andre kandidatene i testen. Resultat: 5 av 5 stjerner.

Luftrenseren Air&Me Lendou fikk 4 av 5 stjerner. Et godt resultat, men ikke helt til topps for å vinne testen. Det fremheves at den har et kult design, og at stilen kan tilpasses interiøret. USB-uttak for lading av telefon blir også fremhevet. Rensefunksjonen omtales som bra, men heller ikke her oppgis det noen tall for å underbygge påstanden.

Test luftrenser 2021 aftonbladet lendou

En annen luftrenser som løftes frem med 4 av 5 stjerner er Stylies Pegasus. Dette er en luftrenser med HPP-filter. Dette filteret skal skuylles i vann, og ikke byttes,. Derfor er dette en luftrenser som er veldig billig i bruk. Den er enkel og grei og renser luften uten at man har hverken app eller wifi. Som de sier i testen: Om sånt ikke er viktig er den et bra kjøp.

test luftrenser stylies pegasus

Vil du se flere luftrensere, så kan du se en oversikt over vårt utvalg her.

Om du vil lese flere tester av luftrensere, så kan vi anbefale å se på disse linkene:

Hvis du vil lese mer om luftrensere, så finner du mer info og guider for å velge riktig luftrenser for deg her.