Honest John har testet avfukteren Meaco DD8L Zambezi og gir den en sterk anbefaling!

Honest John anbefaler Meaco DD8L Zambezi avfukter

Nedenfor ser du hva som skrives i denne testen.

Hva er det?
Du vet det antagelig allerede, men en avfukter er designet for å forhindre kondens og fuktighet innendørs ved å fjerne fuktighet fra luften. Det fjerner i hovedsak fuktighet for å gjøre luften rundt deg mer behagelig å puste, noe som også forhindrer respiratoriske problemer forårsaket av fuktige miljøer, og slipper deretter avfuktet luft tilbake til rommet.

Meaco Zambezi er en avfukter med tørkerotor. I utgangspunktet betyr det at denne avfukteren er bedre for kaldere miljøer, noe som gjør den ideell til bruk om vinteren når folk setter opp temperaturene hjemme og fuktighetsnivået stiger. Det er også nyttig for bileiere som ikke vil ha fuktig luft i garasjen, noe som gjør at deres stolthet og glede blir ruster, eller setene blir mugne.

De beste avfuktere jobber raskt uten å koste deg for mye i strømregninger. Så passer Meaco DD8L Zambezi på strømregningen din?

Hvordan er den?
Som alle gode selskaper, lytter Meaco til sine kunder. Da det kom til å designe denne avfukteren, ble forbrukernes tilbakemeldinger brukt for å gjøre den eksepsjonelt enkelt å bruke og energieffektivt. Enheten er 548 x 358 x 200 mm, som er omtrent knehøyde. Den er ikke den minste avfukteren på markedet, men den kan adsorbere over 8 liter vann per dag, og den passer godt inn i hjørnene.

Meaco DD8L har en vekt på 7,8 kg, og er ikke mye tyngre enn en pose med matvarer - pluss den har et foldet håndtak som gjør det veldig enkelt å flytte den rundt til forskjellige rom. Det litt uvanlige navnet, refererer Zambezi til en baby elefant som ble reddet av David Shepherd Wildlife Foundation i Zambia. Meaco donerer £ 2 (ca 25 kroner) fra hvert salg av Zambezi til denne foreningen. En tegning av Zambezi vises på LCD-skjermen og på toppen av avfukteren.

Avfuktere med tørkerotor har en tendens til å bruke mer energi enn kompressoravfuktere fordi de bruker varme for å varme det ovennevnte adsorbentmaterialet. Med dagens strømpriser kommer den ikke akkurat til å tømme bankkontoen din - men den bruker mer energi enn andre avfuktere. All strømmen som brukes får du tilbake som varme, så det er ikke bortkastet.

Denne tabellen viser den fullstendige oversikten over strømforbruket du kan forvente:

Rombetingelser Maksimal vannutvinnings-effekt
20 ° C og 60% rh - viftehastighet en 3.9 liter per dag 351 watt
20 ° C og 60% rh - viftehastighet to 8,0 liter per dag 656 watt
20 ° C og 60% rh - viftehastighet tre 8.3 liter per dag 661 watt
10 ° C og 60% rh - viftehastighet en 3.9 liter per dag 351 watt
10 ° C og 60% rh - viftehastighet to 6,6 liter per dag 656 watt
10 ° C og 60% rh - viftehastighet tre 7,5 liter per dag 663 watt

Meaco hevder at Zambezi tilbyr mer funksjonalitet og kontroll enn andre avfuktere på markedet. Og fra testen av enheten, gjør Meaco Zambezi sikkert mye. Displayet kan se litt mystisk ut ved første øyekast, men bla litt i manualen så finner du fort ut hvordan den skal betjenes. Høydepunkter er blant annet Meacos Energy Saving Laundry + -modus, en steriliserende ionisering og en Daily Run Timer - alt som Meaco sier er eksklusivt for denne enheten.

Zambezi er den første tørkerotorbaserte avfukteren som kommer med en digital skjerm, som forsøker å forenkle et vell av funksjoner som ble forespurt av kunder i løpet av designprosessen. Som du kan se på bildet nedenfor, viser DD8L rommets relative fuktighet og temperatur sammen med målfuktigheten du velger (mellom 40% og 70% i trinn på 5%), samt temperaturen (midtnummeret på de tre), timer, klokke, ioniser og viftehastighet (varierende fra en til tre).

Display viser fuktighet i luften

Vår vaskemaskinen er i et lite rom på baksiden av huset vårt, noe som betyr at det blir veldig kaldt. Denne typen avfukter er perfekt for det slags miljø. Vanligvis, når vi henger vasken vår på radiatoren, får vi kondens på vinduene - men med Zambezi skjedde det ikke. Dette er veldig nyttig fordi det betyr at mugg ikke begynner å vokse der kondensen bygger opp i hjørnet av vinduene.

Vi bruker den også mye oppe. Selv om vi ikke har et fuktproblem i huset vårt, gir dampen fra dusjen ofte vårt bad utrivelig å være i - men DD8L har etterlatt en merkbart friskere følelse av luften på badet. Det antibakterielle filteret på baksiden av enheten er også veldig enkelt å fjerne, slik at du kan støvsuge støv eller lignende.

Meacos steriliserende ioniserteknologi blir kvitt bakterier, støv og mugg, og fjerner i hovedsak bakteriene som fører til helseproblemer - noe som er veldig nyttig hvis du eller din familie lider av allergi eller astma. Hvis den relative fuktigheten i rommet øker over 70%, vil Zambezi også be deg om å slå den på for å bringe fuktigheten tilbake til et mer komfortabelt nivå som en del av det merkelige navnet "Turn Me On"-funksjonen.

Hvis du ikke allerede tror det er smart, har Meaco avfukteren også et 20 + logikksystem, som er veldig nyttig for nybegynnere som ikke vet hvordan de skal sette opp enheten sin effektivt. Funksjonen registrerer om luftfuktigheten har steget 20% over hva du har satt den til, og deretter øker viftehastigheten midlertidig for å bringe fuktigheten under kontroll. Den reduserer deretter hastigheten til den forrige innstillingen, noe som betyr at du får optimale resultater uten å måtte holde øye med innstillingene.

Andre imponerende funksjoner inkluderer en barnesikring på enhetens skjerm, anti-mugg belegg på vanntanken og et anti-blokkeringssystem. Anti-blokkering systemet betyr at hvis enheten har en lekkasje, trenger den ikke sendes tilbake til Meaco fordi du kan løse problemet selv. Når tre liter tanken må tømmes, piper enheten og viser tankens full ikon - med håndtakene på siden gjør det enkelt å skyve ut.

I motsetning til hovedenheten er det imidlertid ingen bærehåndtak på vanntanken - noe som kan være litt dumt. Eller du kan bruke den medfølgende slangen for kontinuerlig avløp, i stedet for å få tak i tømming av tanken. Etter at Zambezi er slått av, vil viften jobbe i ca 10 minutter (som forvirret oss først). Dette er for å sikre at varmeelementet kjøler ned helt, noe som forlener levetiden til enheten. Smarte ting ...

Skal jeg kjøpe en Zambezi?
Fuktproblener kan være forårsaket av fuktighet som siver ut fra utsiden, som gjennom veggsprekker og ødelagte tetninger, og fra innendørs kilder som tørketrommel og damp fra dusjer. Symptomer som kondens i vinduer kan forårsake problemer som spenner fra myggete vegger og tak, som oppmuntrer til vekst av sopp, til helseproblemer som astma. Det er grunn nok til å ønske å kontrollere luftfuktigheten i hjemmet ditt, kontoret osv. Og for de med bil de vil beskytte seg i kaldere måneder, er det enda mer grunn til å kjøpe en avfukter som Meaco Zambezi.

DD8L Zambezi er uten tvil den mest funksjonelle, avanserte tørkerotoravfukteren. Det faktum forsvarer hvorfor den er priset høyere enn andre merker. Den er ikke perfekt, den kan være litt støyende med viften på maksimal hastighet og - uten instruksjoner - kan innstillingene på skjermen være litt vanskelig å konfigurere.

Hvis du bare trenger å avfukre et varmt rom, vil en kompressorbasert avfukter (også kjent som kondensavfukter) være et mer økonomisk valg, men hvis du også vil avfukte kaldere miljøer, anbefaler vi Zambezi. Den er vårt valg som den beste allsidige avfukteren du kan kjøpe.

Fordeler og ulemper med Meaco Zambezi avfukter

Fordeler og ulemper med Meaco DD8L Zambezi avfukter.

Test av Meaco DD8L Zambezi avfukter
Test av Meaco DD8L Zambezi avfukter.