Slik blir du kvitt båtlukt med avfukter

Båtlukt er et problem for mange. Båtlukt er ofte så vanlig at det anses som normalt og at man ikke kan gjøre noe med det. Slik er det ikke. Man kan fjerne eller redusere båtlukt med enkle grep. Redningsselskapet har skrevet en god artikkel om dette, som du kan lese herLuftavfukteren Meaco DD8L Zambezi nevnes som ett av flere gode tiltak.

Kort oppsummert er det flere ting man kan gjøre for å fjerne båtlukt:

  • Renhold. Hold ting rent. Vask bort matrester, søl fra olje, diesel og bensin. 
  • Hold båten tørr. Mye båtlukt skyldes mugg og mikroorganismer. Ved å holde båten tørr vil dette redusere båtlukt betraktelig. Bruk en avfukter med tørkerotor når du skal ha avfukter i båten. Redningsselskapet har skrevet en egen artiklen om dette, som du kan lese her.
  • Bruk en avfukter med ionisering. De fleste avfuktere tørker uten ionisering av luften. Noen avfuktere har ionisering i tillegg. Dette hjelper til med å fjerne båtlukt. Meaco DD8L Standard har ionisering av luften. Avfukteren som er omtalt i artikkelen hos Redningsselskapet har en enda kraftigere ionisering. Dette er en steriliserende ionisering som er enda mer effektig for å fjerne lukt. Ionisering av luften er helt ufarlig, og du kan fint oppholde deg i båten mens avfukteren jobber.
  • Bruk ozon fo rå fjerne lukt. Ozon er veldig effektiv for å fjerne lukt. Mens de øvrige tipsene er noe du kan gjøre på permanent basis så er ozonbehandling noe du gjør en gang i blant. Ozon er farlig for lungene dine, så du må passe på at det ikke er mennesker eller dyr ombord i båten mens du behandler.

Bruk avfukter i båt for å fjerne båtlukt. Meaco DD8L Zambezi.
Redningsselskapet anbefaler å bruke avfukter i båten hele året, men spesielt vår og høst når det er kaldt i vannet. 

Meaco DD8L Zambezi er en god avfukter som også fjerner lukt.
Luftavfukteren Meaco DD8L Zambezi er en god luftavfukter som også har en steriliserende ionisering av luften. Dette er med på å fjerne båtlukt. 

Meaco DD8L Zambezi kan kjøpes hos de fleste båtutstyrsbutikker, for eksempel SeatronicVannhandel eller Marineshop. Du kan også kjøpe den her.

Har du flere spørsmål om båtlukt eller fuktighet i båt er du velkommen til å kontakte oss her eller ringe oss på 3347 0100.