Hvilken avfukter er best i test?
The Telegraph har testet avfuktere, og deres konklusjon er at Meaco 20L Platinum avfukter er best i test 2019.

Avfukter best i test Telegraph 2019 Meaco 20L Platinum

The Telegraph er en velrennomert britisk avis. I Storbrittannia er det veldig fuktig, og mange har en luftavfukter. Mange er også ute etter å kjøpe den beste luftavfukter, og derfor tester The Telegraph avfuktere ganske ofte. I 2019 ble deres konklusjon at avfukteren Meaco 20L Platinum er best i test. Denne avfukteren har også vunnet "Best i Test" flere andre ganger også, blant annet hos klikk.no

Meaco 20L Platinum beste avfukter Telegraph 2019

Det finnes flere typer  avfuktere. De minste og billigste er med et Peltierelement, men effekten på dem er så liten at de nærmest er ubrukelige for en vanlig norsk bolig. Kompressorbaserte avfuktere har tradisjonelt vært forebeholt godt oppvarmede rom, men begynner også å bli gode i relativt lav temperatur. Avfuktere med tørkerotor har fortsatt suverent beste egenskaper i kalde rom rom ubebodd kjeller, garasje og båt / bobil. The Telegraph har testet alle konseptene, og konklusjonen er at den kompressorbaserte avfukteren Meaco 20L Platinum er den beste avfukteren du kan kjøpe nå.

The Telegraph sier følgende om testvinneren Meaco 20L Platinum:

"Avfuktere fra Meaco er vanskelige å slå, ifølge Demi Stanley fra Fantastic Services. Stanley berømmer denne lavenergimodellens evne til å trekke bort fuktighet fra luften svært effektivt i store rom. Patrick Houghton fra Select Dehumidifier er enig i at Meaco er den beste der ute, og kaller det en "enestående avfukter for hele huset som er svært effektiv. Den kan også raskt redusere luftfuktighet og kondens i et stort hjem - pluss at det er flott for fuktighet og mugg. Vi anbefaler den på det sterkeste."

Den er ikke den billigste modellen, men dets lavere energibruk kan spare deg for penger i det lange løp. Den leveres med en innebygd luftrenser, en ekstra bonus, så miljøet ditt vil ikke bare være mindre fuktig, men også renere.

Den er ganske stor, men kapasiteten er stor nok til å fjerne fuktighet i et helt hus, noe som betyr at du ikke trenger å kjøpe flere enheter rundt i huset. Den digitale skjermen viser også romets fuktighet, har en timer, barnesikring og bærehåndtak for praktisk bruk. Du kan velge målfuktighet eller bruke klestørkinnstillingen til å tørke klær.

Dette britiske selskapets avfukter er omtrent så bra som det kan bli."

Stort bedre kritikk enn dette er det vel vanskelig å få.

The Telegraph påpeker at det er viktig å bruke en avfukter i moderne hjem for å unngå mugg, bakterievekst og kondens.

Trenger jeg avfukter?

Meaco 20L Platinum har flere gode egenskaper, som gjør at den vinner test etter test:

  • Lavt strømforbruk på grunn av høy kvalitet på komponentene. Selv om Meaco 20L Platinum er noe dyrere enn tilsvarende avfuktere så er den verdt prisen. Siden den bruker mindre strøm så vil den over tid spare inn prisforskjellen og vel så det. Kvalitet lønner seg i lengden.
  • HEPA-filter følger med som standard. Dette gjør at avfukteren blir en hybrid, en kombinasjon av luftreser og luftavfukter. Her får du to apparater til prisen av en. Du kan også kjøpe nye HEPA-filter når de skal byttes ut.
  • Display viser fuktigheten i rommet, slik at du kan følge med og lære hvordan fuktigheten hos deg varierer gjennom året og ut fra hvordan du bruker boligen.
  • Den høye tørkekapasiteten gjør at den effektivt kan tørke en stor leilighet eller en stor enebolig. Du behøver ikke flere avfuktere plassert rundt.

Her kan du lese testen av de beste avfuktere hos The Telegraph.

Her kan du lese flere tester og omtaler av luftavfuktere.