Yachting World velger Meaco DD8L Zambezi som sin frittstående avfukter i november 2018.
Yachting World er et godt anerkjent båtblad, som har blitt utgitt siden 1894. I sin novemberutgave 2018 snakker de om kriterier for valg av avfukter til bruk i båt. De velger Meaco DD8L Zambezi som en av de beste avfuktere man kan kjøpe.

Yachting World test avfukter båt Meaco Zambezi

Artikkelen i Yachting World tar for seg avfuktere i båt, og mener at alle som ikke befinner seg i tropene bør ha en avfukter i båten. Fuktighet i båt vil være en konstant trussel for båteiere. Det er mange som har store verdier i båten sin, og kostnaden for en avfukter er liten i denne sammenhengen. En avfukter vil ta vare på båtens verdi. Mugg, jordslag og båtukt vil være en stor trussel som enkelt kan reduseres.

Yachting World mener at en avfukter er det eneste alternativet dersom du ikke har et eget mannskap som holder båten ren, tørr og fuktfri. For de fleste av oss vil en avfukter i båten være et mer realistisk alternativ. 

Det finnes flere typer avfuktere, men Yachting World mener at en luftavfukter med tørkerotor er den typen som er mest egnet for bruk i båt. Grunnen til dette er at den fungerer vesentlig bedre enn kompressorbaserte avfuktere i en båt som ikke er oppvarmet. Avfukter med tørkerotor har også lavere vekt og er mer stilegående. Båtbladet ber deg tenke på sikkerheten hvis du skal forlte båten med avfukteren på. Alt utstyr som bruker strøm er en potensiell risiko for brann, men erfaring viser at dette er svært sjeldent. De fleste nye kvalitetsavfuktere har så mye sikkerhetsutstyr bygget inn at brann sjeldent er noe problem. Likevel bør man holde seg til anerkjente merker, og bruke dem med forsiktighet.

Yachting World konkluderer med at en avfukter er essensiellt utstyr for båteiere som ønsker å beskytte båten sin fra skader som måtte oppstå på grunn av fukt. 

Meaco DD8L Zambezi er en avfukter som har vunnet flere tester, både til bruk i båt og til bruk i leilighet, hus og kjeller. Afukteren fungerer godt i alle temperaturer, noe som er spesielt viktig i båt. Den har en vanntank på hele 3 liter, men de fleste velger å drenere vannet ut i vasken med en slange. Det er også en fordel at avfukteren ikke har hjul. Det vil være svært upraktisk om den skal brukes i en båt som beveger seg. Skulle strømmen bli borte på brygga så er det godt å vite at avfukteren starter automatisk når strømmen kommer tilbake.

Meaco zambezi avfukter båt yachting world november 2018

Yachting World konkluderer med at Meaco DD8L Zambezi er “a great all-rounder that consistently gets top reviews.”

Du kan lese hele artikkelen i Yachting World november 2018. Ønsker du å kjøpe en Zambezi avfukter så kan du oppsøke din lokale båtutstyrsforretning, som for eksempel Seatronic eller BestMarin. Den kjedeuavhengige båtbutikken Vannhandel har også god kompetanse på avfukter i båt.

Meaco DD8L Standard og Meaco DD8L Junior er varianter av samme avfukter, for dem som ønsker en noe billigere utgave.