OMTALE:
Chris Michael fra Meaco gir ekspertråd om avfukter i båt for magasinet "All at Sea".

I de siste årene har det blitt veldig populært å beskytte båten for fukt. Dette gjøres ikke bare i båtsesongen, men også i opplagssesongen. Men ikke alle avfuktere fungerer  like godt i kulda, og det er derfor viktig at båteiere finner den riktige avfukteren til sitt bruk.

Meacos administrerende direktør Chris Michael har vært i avfuktingsbransjen siden 1989, og hans ekspertråd til båteiere ble nylig utgitt av "All At Sea", et magasin og nettpublikasjon som er Storbritannias mest leste maritime magasin.

Meaco avfukter i All at sea
I artikkelen gir Chris Michael råd om kjøp, tips om bruk av avfuktere i båter og hvordan holde kostnadene dine nede.
Her er noen av høydepunktene:

  • Spesielt økologisk materiale er utsatt for skade fra fuktighet. Dette forklarer hvorfor puter og sengetøy ofte lukter mugget når du kommer tilbake til båten din om våren.
  • Hvis båten din fortsatt er på vannet, bør du unngå en avfukter med hjul. Den kan lett trille rundt.
  • En avfukter med tørkerotor fungerer godt under kalde forhold, så det er best å velge dette i stedet for en kompressoravfukter. En avfukter med tørkerotor gir også noe varme til båten når apparet tørker luften.
  • Plasser avfukteren på en jevn og horisontal overflate.
  • Bruk en strømkurs med jordfeilbryter når du bruker et elektrisk apparat i båten din. Dette gjelder både avfuktere og andre elektriske apparater.
  • Drener vannet bort med en slange i vasken (ellers vil avfukteren slå seg av når den er full og du må gå tilbake til båten hver dag for å tømme tanken).
  • Ikke bruk et tidsur på strømforyningen. Selv om avfukteren tåler å miste strømmen, så vil et strømbrudd to ganger om dagen skade apparetet på lang sikt.
  • La de indre dørene stå åpne slik at fuktig luft i båten kan migrere mot avfukteren og bli tørket.
  • Hver gang du besøker båten bør du rengjøre filuftlteret. Dette vil øke levetiden til avfukteren og vil holde den effektiv, slik at driftskostnadene dine blir redusert.

Chris Michael er direktør for Meaco avfuktere
Chris Michael er direktør og grunnlegger av Meaco (UK) Ltd.
Hans råd om fuktighet blir lyttet til, i dette tilfellet av det maritime magasinet "All at sea".

Fra Meaco-serien av avfuktere anbefaler Chris Meaco DD8L Junior som er perfekt for ubebodde båter, har ingen hjul (slik at den ikke ruller), gir varme og trekker ut store mengder vann.

Han anbefaler også Meaco DD8L Zambezi. Denne har vunnet Which? Beste kjøp i tre år på rad. Den har også en innebygget timer som kan slå avfukteren av og på til faste tider på døgnet. Den har moderne sikkerhetsovervåkning og er ekstremt sikker for bruk på båter. Den har en tre-liters tank, og kan også utstyres med en slange slik at vannet kan renne ned i vasken eller kjølsvinet. Zambezi har også et digitalt display, og er den første til å ha en steriliserende ionisering for å fjerne båtlukt.

Både DD8L Junior og DD8L Zambezi har blitt testet mange ganger av båtmagasinene, og kommer godt ut hver gang.

Les hele artikkelen i "All at Sea".

Ønsker du å kjøpe en Meaco avfukter til bruk i båt så anbefaler vi deg å ta kontakt med din nærmeste båtutstyrsbutikk. Vi kan anbefale både SeatronicBestMarin og Vannhandel.