Which tester luftavfuktere i sitt februarnummer 2017:
Which er Englands største organisasjon for uavhengige tester av produkter for vanlige forbrukere. De kjøper selv tilfeldige produkter i tilfeldige butikker, og leverandørene kan ikke påvirke hva som testes eller hvordan det testes. I februar 2017 testet de 20 forskjellige luftavfuktere. De testet både avfuktere med kompressor og avfuktere med tørkerotor. De testet størrelser som er relevante for en vanlig husholdning (10 til 20 liter kapasitet), og de testet ved temperaturer som er relavante. Testen ble utført ved 59% luftfuktighet, og ved både 21°C og ved 10°C. Normalt tester man ved 30°C og 80% fuktighet, men dette er lite realistisk for normal bruk. Slik Which gjør det får de frem resultater som er mer realistiske enn det produsentene selv oppgir.

Which testet følgende kriterier for alle 20 avfuktere:

  • Tørkekapasitet ved 21°C og 59% fukt. Resultat vektes 20%.
  • Tørkekapasitet ved 10°C og 59% fukt. Resultat vektes 20%.
  • Strømforbruk. Resultat vektes 20%.
  • Støynivå. Resultat vektes 20%.
  • Enkel å bruke. Resultat vektes 15%.
  • Automatikk. Hvor god er maskinen til å holde riktig fuktighet. Resultat vektes 5%.

Hvilken avfukter er best i test?
Meaco 20L Platinum kom ut som best i test, med 85% testscore. Which skriver at dette er den beste avfukter for dem som bruker avfukter ofte. Den har førsteklasses ytelser, et lavt lydnivå og et lavt strømforbruk. de setter pris på den store vanntanken på 6 liter, men trekker for at maskinen veier endel (13,7 kg)

Hvilke avfuktere er Best Buy?
I testen var det totalt 7 avfuktere som ble anbefalt, og som fikk utmerkelsen Best Buy. Meaco fikk hele tre av disse plasseringene, med henholdsvis Meaco 20L Platinum (førsteplass), Meaco DD8L Zambezi (fjerdeplass) og Meaco DD8L Standard (femteplass). De andre plasseringene gikk til Ebac, Electrolux, Dimplex og Ecoair.  

Testresultater avfukter Which 2017

Meaco ble nok en gang testvinner i en test som er godt og grundig utført. Testen er foretatt ved realistiske temperaturer, og det er de tingene som betyr noe i hverdagen som er lagt vekt på. I tillegg opplyser Which om hvilke kriterier de har, og hvordan disse vektes innbyrdes. Vi mener dette gjør at testen er tillitsvekkende. Man må betale for å få tilgang til testene som gjøres hos Which, og vi kan derfor ikke vise hele testen. Vi har ikke tillatelse til å vise all informasjon, og kan bare sitere enkelte utdrag fra testen. 

Vi har testvinnerne!
Vi selger flere av produktene som ble testet. Se våre produkter nedenfor. Kjøp dem her eller besøk din lokale forhandler.