Fuktig garasje. Mugg på veggen. Kondens på vegg og vindu. Rust på biler, verktøy og utstyr. Hvordan kan du unngå dette?

I en kald og fuktig garasje med temperaturforskjeller kan man ofte oppleve mugg, rust og ødelagte verdier. Løsningen er å sette inn en luftavfukter. Her viser vi hvordan en kunde i Vestfold har installert sin avfukter Arida S25.

Hvordan tørke en fuktig garasje?

Denne kunden valgte å installere en sorpsjonsbasert luftavfukter fra Arida. Avfukteren er trygt montert på en hylle veggen. Apparatet suger luft fra garasjen. Luften tørkes, og den tørre luften blåses tilbake til garasjen. Fuktigheten blåses ut gjennom veggen og ut til friluft. Avfukteren styres av en hygrostat, somsørger for at garasjen holder konstant luftfuktighet.

Se video nedenfor der vi viser hvordan avfukteren er montert:

Denne garasjen eret flott sted for dem som liker å tilbringe tid i garasjen. Veggene er hvitmalte, og det er grå epoxy på gulvet. Sykler henger på veggen, og det står utstyr og verktøy rundt omkring. Veggene er malt med utendørs maling, som igså inneholder soppdrepende midler. Likevel kom det mugg på veggen. For å ta vare på alt det flotte utstyret og den flotte garasjen så måtte luftfuktigheten ned. Avfukteren Arida S25 er riktig løsning her.

Installasjonen var veldig enkel

  • Avfukteren er plassert på en hylle, helt oppunder taket. Her står den trygt og ute av veien.
  • Fuktigheten blåses ut gjennom en eksisterende ventil. Alle andre ventiler stenges for å unngå at ny fuktighet kommer inn fra utsiden.
  • Avfukteren kommer med ledning for stikkontakt og ingen elektriker er nødvendig.

For å gjøre installasjonen ekstra trygg og sikre at avfukteren ikke faller ned har denne kunden sikret avfukteren ekstra. I underkant av bøylen som beskytter avfukteren er det noen hull. Kunden har så montert skruer i hyllen som peker oppover. Avfukteren settes på plass slik at skruene kommer inn i disse hullene. Dermed står avfukteren godt sikret og kan ikke falle ned, selv om noen skulle dulte borti den ganske så kraftig.

Se film nedenfor om hvordan avfukteren fikseres:

Skruene stikker opp i hullene i bøylen som går rundt avfukteren. Dette gir en trygg montasje.

Trygg montsje av luftavfukter i fuktig garasje med kondens og mugg