LUFTAVFUKTER FOR STUE OG OPPHOLDSROM
Er du tung i hodet? Er det kondens på dine vinduer? Tørker du klær i stua, eller i nærheten av stua? Er du sikker på at du har et riktig og sundt inneklima?

En luftavfukter vil hjelpe deg å holde et godt inneklima i stua, og ellers i huset. Det er et par ting du bør tenke på ved bruk av luftavfukter i oppholdsrom:

- Lydnivå. De fleste billige kompressorbaserte luftavfuktere lager en del lyd. Dette betyr ikke så mye om du har den i kjelleren, men skal du ha den i stua så vil du ha det mest mulig lydløst. Lyden er som et kraftig kjøleskap eller fryseboks. Det er litt summing fra kompressoren og litt surkling fra kjølemediet som sirkulerer. Skal du ha avfukter i stua så bør du koste på deg en kvalitetsavfukter som for eksempel Platinumserien fra Meaco. Vil du ha det stillest mulig velger du Meaco DD8L som ikke har kompressor i det hele tatt. Her hører du kun et svakt sus fra viften (som kan kjøres i tre forskjellige hastigheter). Meaco DD8L Zambezi er den nyeste og mest moderne avfukteren, med flest funksjoner og den beste luftrensingen.

- Strømforbruk. Siden du antagelig ikke trenger den ekstra varmen en avfukter ofte gir så er det om å gjøre å bruke en avfukter som bruker minst mulig strøm. Meacos maskiner i Platinumserien er bygget spesielt for lavt strømforbruk.

- Luftrensing. Når du først har en avfukter i stua, så hvorfor ikke la den rense luften din samtidig? Meaco 12L og 20L Platinum er forberedt for et HEPA-filter som renser luften for støv og forurensninger.