Luftavfukter i båt og campingvogn / bobil
Mange har idag store verdier i båt, campingvogn og bobil, men er ikke helt sikre på hvordan de skal ta vare på sine verdier. Fukt, mugg og jordslag kan ødelegge mye, og det samme gjør tæring og korrosjon. En luftavfukter vil hjelpe deg å ta vare på din båt eller campingvogn, men husk å velge den riktige typen!

En luftavfukter i båt eller camping/bobil gir deg mange fordeler:
- Mindre båtlukt.
 Dette kommer som regel av mugg og andre mikroorganismer som trives i fuktige omgivelser. Fjerner du fukten så forsvinner lukten.

- Tørt sengetøy. Hvem har ikke lagt seg i rått og fuktig sengetøy på en fredagskveld. Med en avfukter blir det like tørt som hjemme, og kanskje blir det lettere å få med resten av familien også?

- Mindre tæring på elektronikken. Dagens båter og bobiler har mye fancy elektronikk, som ofte er dyrt å skifte ut. Fuktighet tærer på elektronikken, så du får en lengre levetid på utstyret om du holder det tørt.

- Seil, puter, tekstiler og klær kan oppbevares i båten både i sommersesongen og i opplagssesongen. Har du det tørt vil det ikke bli mugg, jordslag eller lukt i dette, og du sparer deg for mye arbeid.

Hva skal du tenke på ved valg av luftavfukter for båt, bobil og campingvogn?

- Temperatur er helt vesentlig her. Størstedelen av tiden er ikke dette i bruk og du holder en lav temperatur. Det er vel ikke 22 grader i båten din når du ikke bruker den? Derfor er det viktig å bruke en avfukter som fungerer optimalt i alle temperaturer. Bruk en Meaco DD8L.

- Automatisk start etter strømbrudd. På brygger og campingplasser er strømtilførselen ofte upålitelig. Strømmen går fordi noen overbelaster nettet, eller du mister strømmen en kort tid fordi noen låner ditt stikk og setter din kabel tilbake etterpå. Derfor er det viktig å bruke en avfukter med automatisk restart etter strømbrudd. Du er jo ikke der selv for å trykke på knapper. Meaco DD8L har dette.

- Drenering med slange. Er du borte en uke så vil tanken fylles fort. Du må ha en avfukter med mulighet for å kople til en dreneringsslange.

- Lavt strømforbruk. All strøm går over i varme, men i en båt eller bobil som ikke brukes kan du ikke nyttiggjøre deg dette like godt som hjemme. Kjøp derfor en avfukter som bruker minst mulig strøm. Meaco DD8L bruker 330 Watt på halv effekt og 650 Watt på full effekt. Dette kan høres mye ut, men dette er bare når maskinen går. Meaco har en god hygrostat i kombinasjon med et intelligent styringssystem som gjør at avfukteren slår seg av og på etter behov. Still bare inn hvor tørt du vil ha det (50% er som regel riktig) og Meaco DD8L vil sørge for at du har et optimalt inneklima med den laveste strømregning.

- Best i test. Meaco DD8L er testet av mange båtblader og kommer stadig ut som best i test. 

- Anerkjente forhandlere og hjelp når du trenger det.

  • Kjøp den hos Seatronic om du vil handle på nett.
  • Kjøp den hos en av butikkene i kjeden til BestMarin om du vil kjøpe den i en fysisk butikk.

Velg Meaco DD8L Standard om du vil ha med luftrensing og luktfjerning.
Velg Meaco DD8L Junior om du bare vil tørke og ønsker en noe billigere maskin.
Meaco dd8l perfekt avfukter for båt