Hva er forskjellen på kortbølget infravarmer og mellombølget infrarød varmer?

Hva er infrarød varme?
Infrarød varme er varmestråler som sendes fra en varmekilde og som overfører varmen til deg. varmen overføres som elektromagnetisk stråling, på samme måte som varmen fra solen. Denne varmen overføres på samme måte som det synlige lyset. Synlig lys er også elektromagnetisk stråling, men på en annen bølgelengde.

Hva er lys og hva er varme?
Strålingen fra solen og fra terrassevarmeren kommer til deg som stråling i flere bølgelengder samtidig. Et nyttig eksempel er sola. Fra sola kommer det både lys og varme. Det gjør det også fra en terrassevarmer. På en terrassevarmer kan man til en viss grad bestemme hvor mye lys en vil ha og hvor mye varme en vil ha. Man ønsker at terrassevarmeren skal gi mest mulig varme, og minst mulig lys. Man ønsker også at det lyset som kommer skal være minst mulig sjenerende.

Hvilken bølgelengde bør jeg velge for infrarød terrassevarmer?
Det vanligste på det norske markedet for terrassevarmere er varmelamper som gir kortbølget varme. Dette kjennetegnes av et rødt lys som mange synes er intens og ubehagelig. Opranic varmelamper leverer varme med mellombølge. Fordelene med mellombølget varmestrøling er:
- mer behagelig lys
- mindre enrgi går til spille som lys (mer kommer som varme)
- mellombølget varme trenger lettere inn i huden der den skal være, mens kortbølget varme reflekteres og forsvinner igjen.

Hva er levetiden for infrarøde terrassevarmere?
Levetiden for en terrassevarmer er avhengig av hvordan du håndterer lampen, og hvilken teknologi den benytter. En varmelampe skal håndteres med forsiktighet, spesielt når den er varm. Terrassevarmer med kortbølge har en typisk levetid på 4.000 timer til 5.000 timers driftstid. Terrassevaremer med mellombølge har en typisk levetid på 6.000 timer til 8.000 timer.