Vannet fra min luftavfukter renner ut på gulvet. Hva er galt? Hvorfor lekker min avfukter?

Dette skyldes antagelig at det gjennom årenes løp har sneket seg støv inn i maskinen. Luftfilteret fjerner det meste, men dessverre ikke alt. Mesteparten av det støvet som kommer inn i maskinen blir med vannet ut av maskinen. Noe støv kan dog bli liggende igjen inne i maskinen, og når dette blander seg med vann så blir det en seig, gelelignende masse. Denne massen kan feste seg som en propp der vannet skal ut, og når vannet ikke kommer ut der det skal så må det komme seg ut et annet sted.

Løsningen er å få fjernet denne massen, men det er ikke alltid så lett. Jeg ville begynt med å rense utløpet så godt som mulig. Det kan du gjøre ved å bruke en bomullspinne og renser der vannet skal komme ut / der slangen festes. Prøv å få dette ut, og ikke dytt det inn. Da vil den før eller senere komme ned igjen.

Dersom dette ikke er nok så kan du forsøke å blåse inn i utløpet med trykkluft / blåsepistol. Tanken er da at du blåser proppen vekk og forhåpentligvis blåses den i mindre deler som vil komme ut med vannet. Kanskje flytter du bare på proppen, og den vil sette seg på nytt.

En siste løsning er at maskinen må åpnes for en innvendig rens. For å få utført det må du sende den inn til oss og vi må nok dessverre ta noen kroner for dette. Forsøk først selv å rense den og ta heller kontakt med oss igjen om det ikke går.

Bare spør om du lurer på noe mer. Ring oss gjerne på 33470100