Jeg har en Meaco DD8L. De siste 3 ukene har den begynt å lekke vann på gulvet. Hva gjør jeg nå?

Dette skyldes antagelig at utløpet har tettet seg. Det kan skje dersom det bygger seg opp med støv over tid. Da vil støv og vann danne en seig klissete masse som kan tette utløpet. Av den grunn er det viktig å støvsuge ofte og holde luftfilteret rent og gjerne også støvsuge maskinen innvendig så godt man kommer til.

Har det først tettet seg så må man forsøke å rense dette ut. Det kan man gjøre på følgende måter:

- ta en bommullspinne / Q-tips og rens utløpet. Utløpet er to steder. Det ene er den sorte stussen der man fester slangen. Den andre er på undersiden av den samme sorte plastdelen der man fester slangen. Forsøk å rense ut så mye som mulig fra begge disse hullene.

- om dette ikke er nok så kan man forsøke å blåse forsiktig med trykkluft. Bruk gjerne blåsepistol fra en kompressor om du har det tilgjengelig. Du må blåse inn i de samme to hullene, men husk at når du blåser inn i det ene hullet, så holder du fingeren foran det andre hullet. Når du etterpå blåser i det andre hullet, holder du fingeren over det første hullet. Da sikrer du at lufttrykket kommer inn i maskinen, og ikke bare snur og går inn det ene hullet og ut det andre.

- om dette ikke hjelper så må maskinen antagelig inn til oss for en rens. Ta kontakt med oss først, og bruk gjerne returskjema som du finner her.