Kan en luftrenser hindre influensa?
En studie publisert i tidsskriftet Nature Scientific Reports viser at LightAir forhindrer luftbårne overførte virusinfeksjoner av influensa.


Ingeniører fra det svenske selskapet LifeAir har klart å designe en luftrenser som reduserer spredning av influensa i hjem, skoler, sykehus, legeklinikker og kontorer. LightAir produkt er den eneste luftrenseren i verden som har vist seg å kunne redusere infeksjonen av virus i luften gjennom vitenskapelige studier som har blitt gjennomgått og publisert i et av verdens mest omtalte vitenskapelige tidsskrifter.

En ny studie som nylig ble publisert i journalen Scientific Reports av Nature Publishing Group, viser at LightAirs patenterte IonFlow-teknologi effektivt hindrer spredning av luftbårne overførte virus og er svært effektiv når det gjelder å fange små partikler. Studien ble utført av forskere ved Karolinska Instituttet (KI) og Universitetet i Linköping (LiU) i Sverige. Karolinska Instituttet er et av verdens største og mest prestisjetunge medisinske universiteter og forskningsinstitutter i verden. Instituttet utnevner laureatene til Nobelprisen i medisin hvert år.

Virusene (calicivirus, rotavirus og influensavirus) som brukes i studien, har stor klinisk og økonomisk betydning siden de representerer og ble brukt som surrogater for virus som forårsaker blant annet sykdommer som "vinteroppkast", diaré og gastroenteritt. Sykdommer påvirker millioner av mennesker hvert år. Virusene sirkulerer over hele verden og kan påvirke mennesker i alle aldersgrupper. Sesonginfluensa forårsaker alvorlig sykdom i anslagsvis 3-5 millioner mennesker over hele verden hvert år og er ansvarlig for 250.000 - 500.000 dødsfall årlig, ifølge WHO.
LifeAir luftrenser motvirker influensa
"Vi er de første i verden som bruker ioniseringsteknologi til å fange og analysere virus, bakterier og andre partikler fra luften," sa Lennart Svensson, prosjektleder for studien og professor i molekylær virologi ved LiU. "Nå har vi også vist virusene ved elektronmikroskopi og funnet at vi fanger intakte viruspartikler. Parallelt med denne metoden er en biosensor utviklet der vi direkte vil kunne avlede hvilke partikler som er fanget. Denne enheten muliggjør unike muligheter for å analysere luft og forhindre spredning av smittsomme sykdommer, noe som gir en bred medisinsk og klinisk anvendelse. "

Effektiviteten til LightAirs IonFlow-teknologi ble evaluert i flere studier, inkludert eksperimenter på marsvin, som ble utsatt for influensa A (stamme Panama 99). Resultatene viste at ingen av marsvinene, utsatt for infiserte dyr, ble smittet da ioniseringsanordningen var aktiv, mens tre av fire eksponerte dyr ble infisert da ionisatoren var inaktiv. Videre ble det vist at IonFlow-teknologien er svært effektiv for å fange virus, selv om det bare er små mengder virus i luften, så vel som svært små partikler, såkalte nanopartikler. Det er disse partiklene som er skadelige for helsen.

LifeAir luftrenser hjelper mot influensa

Denne studen vil gjøre LifeAir i stand til å styrke budskapet til publikum om at vi kan bidra til å redusere de alvorlige problemene som luftbåret virus forårsaker. Vi vil fortsette vårt engasjement for å forbedre folks helse og komfort ved å tilby de beste, mest allsidige produkter innen innendørs luftkvalitet i markedet.

LightAirs IonFlow-teknologi, ioniserende luft og elektrostatisk tiltrekning, tilbyr en ny løsning for å forhindre influensainfeksjoner ved å forhindre spredning av luftbårne overførte virus og andre patogener. Det høye volumet av ionproduksjon, enkel håndtering, lave kostnader, ozonfri produksjon av ioner, robusthet, høy effektivitet og lavspenning (12 volt) av LifeAirs IonFlow-teknologi, gjør det mulig for bruk i stor skala for distribusjon i private hjem, kontorer, sykehus, omsorgssentre, skolemiljøer og andre offentlige steder.

Hele rapporten kan leses her.

LightAir er solgt i over 30 land verden rundt og spesialiserer seg på å forbedre innendørs luftkvaliteten i bolig-, kommersielle og industrielle rom gjennom sin revolusjonerende patenterte teknologi. LifeAirs produkter er ikke bare svært effektive mot nanopartikler og ultrafine partikler (reduserer 99,94%), som er mest skadelige for menneskekroppen, men er også helt stille og filterfrie. LightAir-produkter har blitt anerkjent og tildelt priser for sin stilige og elegante design.

LightAir er et svensk firma, som representeres i Norge av Bedre Inneklima AS i Sandefjord.

Nedenfor kan du se noen av LifeAirs produkter. Har du spørsmål kan du kontakte oss her eller ringe 33470100. Vi hjelper deg gjerne!

Influensa reduseres med luftrenser fra LifeAir