Om Meaco
- et britisk selskap som gir deg et bedre inneklima

Da Chris og Michelle Michael startet Meaco i 1991 var målet å spesialisere seg på overvåkingsutstyr for museer og kunstgallerier. For dette formålet bygget de en rekke produkter som avfuktere, luftfuktere, utstyr for måling av temperatur og fuktighet samt andre museumsorienterte måleinstrumenter. I 1992 utviklet Meaco verdens første radiobaserte miljøovervåkingssystem i forbindelse med Victoria and Albert Museum i London. Dette ga Meaco en mye høyere profil og i løpet av de neste 10 årene etablert Meaco seg som en av de viktigste leverandørene av fuktighet kontroll utstyr til museer over hele Europa. Navnet Meaco kommer av kombinasjonen av måling og kontroll (MEAssure and COntrol). 

I 1999 ble Meaco kontaktet av Mitsubishi Electric til å bli deres eneste distributør for sin serie av bærbare avfuktere i Storbrittania. Dette var starten på et vellykket forhold som fortsetter den dag i dag.

I 2005 solgte Chris og Michelle museumsdelen av virksomheten for å konsentrere sin innsats på det raskt voksende markedet for luftavfuktere til privat bruk.

I 2009 fortsatte ekspansjonen og Meaco ble en produsent av avfuktere som bruker erfaringene fra arbeid i museer, distribusjon Mitsubishi Electric og det at de alltid lytter til kundene for å sikre at avfukteren ikke bare løser et problem, men vil også forbedre brukerens livskvalitet. Meacos nære forhold til kundene lar dem designe avfuktere for å sikre at de gir den funksjonaliteten som europeiske forbrukere krever. Produksjonen foregår i Østen for å sikre at prisen kan være konkurransedyktig.

Meaco er nå regnet som en betydelig aktør i den internasjonale avfukterbransjen. Meaco selger til mer enn 20 land over hele Europa og i Sør-Afrika. Eksport utgjør 50% av virksomheten og skaper mange arbeidsplasser både i Storbritannia og i de andre landene der de opererer.

I 2010 startet Meaco et samarbeid med Bedre Inneklima AS for distribusjon av Meacos produkter i Norge. Dette har vist seg å være et godt samarbeid for begge parter, og Bedre Inneklima AS distribuerer nå Meacos produkter i både Norge, Sverige og Danmark.

2014 introduserte Meaco sin "Platinum Range" av avfuktere som setter en ny standard i lavt strømforbruk for avfuktere, sammen med muligheten for å montere et HEPA-filter i avfukteren.

I 2014, 2015 og 2016 vant Meaco flere tester. Dette var Which? utmerkelser for Meaco DD8L og Meaco 20L Platinum lavenergi luftavfukter. Disse topper fortsatt Which? Best Buy tabellen. I Norge vant Meaco 20L Platinum en stor test av avfuktere hos det norske nettmagasinet klikk.no

I 2015 introduserte Meaco sine luftrensere i serien MeacoClean, og to nye revolusjonerende avfuktere. Disse er DD8L Zambezi (beskrevet av anmeldere som verdens beste luftavfukter) og Meaco 25L Platinum, som er Europas første DC-teknologi avfukte og et reelt alternativ til tørketrommelen.

I tillegg til å lage markedsledende avfuktere og luftrensere er Meaco med på å sponse lokale idrettsutøvere og andre organisasjoner. Meaco er stolte av å sponse Rachel Cawthorn som representerte Storbritannia i kajakk i OL i London i 2012, og har blitt valgt av Team GB for Rio 2016-OL. Meaco er også sterkt involvert i mini og ungdom rugby lokalt og er en sponsor av London Welsh. For hver avfukter av typen DD8L Zambezi går det automatisk en økonomisk støtte til David Shepherd Wildlife Foundation. Disse jobber for å redde utrydningstruede dyr.

Meaco er et selskap i god vekst, som fortsatt vil jobbe med å ta frem best mulige produkter for et best mulig inneklima for sine kunder. For oss i Norden betyr samarbeidet mellom Meaco og Bedre Inneklima AS at dette også vil komme deg til gode.

Alle produkter fra Meaco - Luftavfuktere fra Meaco - Luftrensere fra Meaco

 

Les den opprinnelige artikkelen på engelsk.