VEDLIKEHOLD AV LUFTAVFUKTER

Godt vedlikehold av vluftavfukter er enkelt, men likevel viktig. Det viktigste du skal gjøre er å holde avfukteren ren. Husk at det er mye luft som går gjennom en avfukter, og at det kan samle seg mye stør. Rens luftfilteret ofte. Dette gjøres enkelt med en støvsuger. Støvsug gjerne resten av avfukteren også. Ta av luftfilteret og sug ut så mye støv og forurensninger som mulig. Dersom din luftavfukter har HEAP-filter bør dette byttes.

Hvor ofte skal luftfilteret støvsuget?
Hvor ofte din avfukters luftfilter skal støvsuges er veldig avhenig av hvilket miljø den står i. Det er fristende å svare med et tilsvarende spørsmål: "Hvor skittent er det hjemme hos deg?" Normal sier vi at du bør støvsuge luftfilteret hver gang du støvsuger huset. Dette er kanskje litt vel ofte, men gjør du det til å begynne med så vil du etterhvert få en erfaring med hvor mye støv som samler seg der. Husk at det er bedre å rense filteret for ofte enn for sjeldent, og det tar faktisk ikke lang tid. De fleste av våre avfuktere har filter som kan renses (Med unntak av HEPA-filterne). Etter svært lang tid kan det være nødvendig å bytte filter, men det skal egentlig ikke byttes ved normal bruk.

Rengjøring ellers.
Bortsett fra støvsuging av filter så er det ikke annet å gjøre enn å holde avfukteren generelt ren og pen. Tørk av med en fuktig klut, evt med svakt blandet oppvasksåpe ved behov. Pass på at det ikke kommer vann i avfukteren.

Ved lagring.
Ved lagring når sesongen er slutt skal du kople av strømmen, tømme vanntanken og støvsuge maskinen grundig. Sett den et sted der den ikke er utsatt for direkte sollys, og dersom du ikke er 100% sikker på at du har fått ut alt vann bør den lagres frostfritt.

Bildet viser et skrekkeksempel. Vår kunde returnerte avfukteren etter et års tid og klaget på at den virket dårlig. Luftfilteret var helt tett. Høyre side viser filteret etter rens, venstre side viser hvor tett filteret var.

Hva om avfukteren er full av støv og skitt?
Har avfukteren din stått i et skittent miljø eller du har vært sløv med støvsugingen så kan det hende at maskinen trener en skikkelig rens innvendig. Da har du muligheten for å sende den inn til oss. Vi kan åpne avfukteren, og rense den innvendig. Kjøp en Rens, service og retur, og send avfukteren inn til oss. Vi ordner resten.