NYHET 2018:
Meaco lanserer ny avfukter sommeren 2018. Den nye avfukteren heter Meaco 10L-ABC, og er en den billigste avfukteren du kan kjøpe fra Meaco.

Konsept:
Den nye serien ABC er tatt frem for å være et rimelig alternativ for dem som trenger en solid avfukter til en god pris. 

Temperatur.
ABC er en serie med kompressorbaserte avfuktere som egner seg godt i rom med normal romtemperatur. Luftavfukteren kan brukes helt ned til 5°C, men i slike lave temperaturer anbefales det å heller velge en av avfukterene fra serien DD8L.

Hygrostat.
Den nye luftavfukteren har en hygrostat. Det er viktig for å holde konstant luftfuktighet. Hygrostaten passer på at du ikke får det for fuktig, slik at muggen gror. Samtidig passer den på at det ikke blir for tørt, slik at treverk kan begynne å sprekke, eller at strømregningen din blir for stor.

Display.
Selv om dette er en billig avfukter, så har den også litt luksus. Avfukteren har et display som viser luftfuktigheten i rommet.

Avfukter Meaco 10L ABC med display som viser luftfuktighet.

To viftehastigheter.
Velg enkelt mellom høy eller lav viftehastighet.

Modus for klestørk.
Med et lett trykk på knappen for klestør går avfuktrene over i eget tørkeprogram for å tørke klærne dine mest mulig effektivt.

Design.
Meaco 10L-ABC har et moderne og diskret design. Den passer inn de fleste steder, uten å skille seg ut. Plastkabinettet med høy glans og god finish toppes av et matt sort lokk uten bevegelige deler som kan gå i stykker. Fargekombinasjonen passer elegant inn i det fleste hjem.

Lydnivå.
Her skiller Meaco 10L-ABC seg virkelig ut. Lydnivået er svært lavt, og lydbildet er behagelig. Man kan nesten ikke høre at kompressoren går, og det er svært lite vibrasjoner. Viften er stillegående og effektiv, og det oser av kvalitet slik Meaco er kjent for.

Tilkopling av vannslange.
Vannslange følger ikke med i pakken, men det er mulig å kople til en vannslange. Dette kan kjøpes separat, eller bestilles sammen med avfukteren. Bruk en slange med innvendig diameter på 11 mm.

Strømforbruk.
I Norge er det ikke mange som bryr seg om strømforbruket på apparatene de kjøper. Tenker du deg om, så burde du gjøre det. Apparatene står ofte på døgnet rundt i årevis. Med litt ekstra strømforbruk på hvert apparat kan totalen bli en god del. Det er viktig både for din lommebok og for miljøet at strømforbruket er lavt. Apparater du bruker mye bør du ha et spesielt fokus på. Apparater som brukes sporadisk har mindre betydning. Lavt strømforbruk er ofte et tegn på kvalitet.

Meaco 10L-ABC har et nominelt strømforbruk på 160 Watt. Dette er svært lavt til å være en kompressorbasert avfukter med kapasitet på 10 liter. De fleste andre avfuktere i denne klassen bruker mer strøm, men det finnes også enkelte som bruker mindre strøm. Meaco 12L-Platinum er et eksempel på en avfukter som bruker enda mindre strøm. Den bruker 165 Watt men er til gjengjeld en 20% større maskin. (12 liter vs 10 liter pr døgn)