Luftfukter til proff bruk
Nedenfor ser du våre befuktere som egner seg til profesjonell bruk. Dette er steder som kontorfellesskap, sagbruk, lagerlokaler...

Vi har to prinsipper for befuktning:

Evaporativ befukter:
En porøs matte (filter) ligger inne i apparatet og suger fuktighet opp fra en beholder. Tørr luft blåses gjennom matten, slik at luften tar til seg fuktigheten. Denne metoden er selvregulerende. Det betyr at apparatet gir mye fuktighet der luften er tørr, og den gir lite fuktighet der luften allerede er fuktig.

Disse er enkle i bruk. De er enkle å sette igang om høsten og å fjerne om våren.

hvordan virker en evaporativ luftfukter

Sentrifugal befukter:
Inne i apparatet ligger det en skive med mange små hull. Vann kommer ut i midten av skiven. Når skiven roterer fort rundt slynges vannet ut mot kanten. Vannet slynges ut av de små hullene og dermed kommer det mange små dråper ut av maskinen.

Disse krever noe installasjon, og man må kople til vann og strøm. Dette er maskiner som står permanent oppkoplet. Det er viktig med regelmessig renhold for å sikre optimal drift.

Trenger du hjelp til valg av befukter, eller lurer du på hvordan disse skal monteres og vedlikeholdes? Kontakt oss gjerne på telefon 33470100, så hjelper vi deg videre.

Vil du lese om andre typer luftfuktere? Ultrasonisk - Evaporativ - Varm damp - Luftvasker