Helsen din er viktig. Det vet du. Hva gjør du for å holde deg i form?

3 ting for en bedre helse (+ et bonustips):
Vi vil gjerne hjelpe deg med å få et godt liv. Vi er overbevist om at noen små grep i hverdagen kan øke din livskvalitet betydelig. Antagelig lever du også lenger. Her gir vi deg 3 gode råd for å komme igang med et bedre liv i en bedre kropp:

1- Beveg deg.
"Du setter deg ikke i sofaen når du blir gammel. Du blir gammel når du setter deg i sofaen."
Det er viktig å være i bevegelse. Det spiller ikke så stor rolle hva du gjør, så lenge du gjør noe. Her er en liste over ting som er enkle å få til, uten at det koster mye for utstyr:

A) Løpe. Du trenger bare noen gode sko. Kom deg ut og sett det ene bene foran det andre mange nok ganger. Det kan være slitsomt i begynnelsen, men gjør du dette annenhver dag, så vil du raskt se at du blir bedre og at det blir gøy. Trenger du råd og veiledning, og kanskje et lite spark i baken så kan du melde deg inn i en løpeklubb eller du kan kjøpe treningsprogram hos løpetrening.no Vi vet at det hjelper, og etterhvert blir det gøy!

B) Svømme. Dette er enkelt og billig, og du får trent store deler av kroppen. Svømming er en av våre favoritter. Kom deg i svømmehallen og bli der en time. Du brenner masse kalorier, og får en allsidig trening.

C) Sykle. de aller fleste har en sykkel. Bruk den. Du trenger ikke sykkel til 20 - 30 - 40 tusen kroner. Bruk den du har. Det som er viktig er å komme seg ut og bruke beina og klarne hodet.

2- Spis sundt.
Hamburger, cola, potetgull og sjokolade hører lørdagen til. Det vet du. Hvorfor spiser du dette i hverdagen?
Riktig mat er ikke vanskelig, og husk at det er i butikken slaget står. Ikke kjøp mat som er usunn. Hvis du ikke har sjokolade og potetgull i huset, så er det ikke tilgjengelig den dagen du får et søtsug. Selv kaster jeg alle julekaker i januar. Hvis de blir liggende så blir du fristet. Hvis du blir fristet så går det galt. 

Spis mat du har laget selv. Bruk naturlige råvarer. Ikke spis ting hvis du ikke kan se hva det har vært. Husk 5 om dagen! Frukt, grønnsaker og juice kan du ikke få for mye av.

3. God søvn i ren luft.
Det er viktig å sove mye og å sove i ren luft. Legg telefonen på kjøkkenet mens du sover i soverommet. Ha vinduet åpent så du får frisk luft. Bruk en luftrenser på soverommet. Det er viktig å ha ren luft der du sover. Dette gjør at du sover bedre og snorker mindre. Du tilbringer 6 - 8 timer om dagen i sengen, og skal du bare ha en luftrenser, så skal den stå her. Luften på soverommet kan inneholde mange partikler: pollen fra utsiden, trafikkførirensing fra utsiden, tekstilpartikler og midd fra sengetøyet, husstøv og mugg fra resen av boligen.

Et soverom er lite, så du trenger ikke de store luftrenserene. Husk å kjøpe en med lavt lydnivå. Vi kan anbefale Winix Zero N eller MeacoClean Midi. Dette er de vi bruker selv.

Bonus:
Du vet det selvfølgelig, men vi minner likevel om det. Slutt å røyke! Reduser alkoholforbruket (det beste er selvfølgelig å slutte helt, men et realistisk mål om å drikke litt mindre i år enn i fjor er nyttig). 

Dette er enkle triks som er lette å gjennomføre. Det viktigste er å begynne. Selv om du ikke skal gå 5-mila i Kollen, så vil disse små tiltakene gi deg en mye bedre helse, lengre liv og en lykkeligere hverdag.

Kom deg ut, og lykke til!