I en artikkel publisert i The New York Times den 4. juli 2020 hevder 239 eksperter at Coronaviruset kan smitte gjennom luften.

Slik vi leser artikkelen er det tvil om hvordan coronaviruset oppfører seg i luften. WHO mener at de små dråpene i luften (aerosoler) raskt faller ned til gulvet, og at smitten dermed ikke spres så effektivt. Nyere forskning som disse forskerne henviser til tyder på at de små dråpene som kommer av hosting, nysing og til og med vanlig pusting kan henge lenge i luften og smitte lenge. Derfor anbefales munnbind og andre tiltak.

Ventilasjonsanlegg bør kjøres effektivt. Luftfilter i ventilasjonsanlegg og luftrensere bør skiftes, og man bør velge luftfilter av god kvalitet. Slik vi ser det bør man også investere i en god luftrenser dersom man ikke har det fra før. Dette gjelder både på jobb og i hjemmet.

Koronavirus i luften

Vi vil ikke mene for mye bastant i denne saken, men vi viser deg her noen linker om du vil lese mer om emnet. Gjør opp din egen mening, og beskytt deg selv, din familie og alle oss andre. Vask hender, hold avstand og bruk luftrenser!

New York Times, 4. juli

New York Times 9. juli

Oxford Academic, Virus er luftbåren