Bedre Inneklima AS: verdier, mål og hensikt.
I 2006 startet Jarle Karlsrud selskapet Bedre Inneklima AS hjemme i sin egen kjeller.

Bedre Inneklima er ikke et selskap som bare driver med kjøp og salg. Bedre Inneklima er et selskap som har et mål, og som gir mening.

Det vi driver med hver eneste dag er å gjøre livet bedre for folk. Vi jobber for å ta vare på DIN helse og DINE eiendeler. Vi ønsker rett og slett å gjøre verden til et bedre sted!

Vi har nå vokst ut av kjelleren og begynner å få endel ansatte. Hverdagen vår består av mange avgjørelser, både små og store. I vårt firma har vi svært få regler og instrukser, men det vi har er et sett ufravikelig retningslinjer.

Hver gang vi tar en avgjørelse så vurderer vi tre ting:

1- er det bra for menneskene rundt oss? For kundene våre? For leverandørene? For våre medarbeidere? For dem som bor i nærheten av oss?

2- er det bra for planeten? Tilbyr vi et miljøvennlig produkt? Velger vi løsninger som bruker minst mulig strøm? Som har en god levetid og som ikke belaster miljøet unødig? Sender vi varene på den mest effektive måten?

3- kan vi tjene penger på det, så vi kan betale lønninger til de ansatte, avgifter og skatt, for å holde samfunnet rundt oss igang?

Vi må altså ha tre tanker i hodet samtidig. Vi må tenke på menneskene, på planeten og på profitten. Gjør vi det, så er det vanskelig å ta en feil avgjørelse.

Hvorfor gjør vi det sånn?
Det er vanskelig å si. Det føles riktig. Det gir oss god samvittighet. Det er sånn vi mener alle selskaper burde tenke, og da er det viktig å begynne med oss selv.

Klarer vi det hver dag?
Vi kan alltid bli bedre, men det føles godt å jobbe hver dag for å ta vare på folks helse og folks eiendeler.

Når vi får tilbakemeldinger fra kundene våre, så gir det oss en ekstra motivasjon.
Vi får høre ting som:

  • nå kan jeg endelig begynne å bruke kjelleren min igjen
  • nå sover jeg så mye bedre om natten
  • nå har mannen min sluttet å snorke
  • nå sliter jeg ikke lenger med så tørre øyne
  • så fint at dere reparerer, det føles mer riktig enn dem som bare kaster og gir ut nytt
  • nå har kona begynt å bli med meg på båttur igjen, etter at jeg kjøpte avfukter fra dere

Det er vanskelig å måle konkret om vi lykkes. Pengene vi tjener kan vi måle. Det finnes det tall på, og dem kan dere finne i våre regnskaper. Den øvrige nytten vi gjør er det vanskelig å tallfeste. Den økte livskvaliteten. Den bedrede folkehelsen. De sparte ressursene ved å ta vare på ting, istedenfor å rive og bygge nytt.

Er du en sånn som oss, som synes at både mennesker, miljø og økonomisk bærekraft er viktig, så takker vi deg for at du handler hos oss.

Du vet at PPP, det betyr ikke Pris, Pris, Pris.
Det betyr PEOPLE, PLANET, PROFIT, i den rekkefølgen.

TAKK for at du handler hos Bedre Inneklima. Vi vil gjøre alt vi kan for at du og alle andre kan få et bedre liv.

Til forsiden Mer om dette emnet