Tenk stort. Tenk Sandefjord. Tenk Kina.
I Sandefjord er vi vant til å tenke stort, og vi er vant til å tenke fremover. Vi har en av verdens største og beste malingsprodusenter. Vi har Norges største nettbutikk. Og så har vi Bedre Inneklima as som kanskje er verdens beste grossist av inneklimaprodukter.


Fabrikkeier fra Kina, merkevareeier fra UK og distributør i Norden - alle samlet ved samme bord.

Hvor er det da naturlig å reise, når du skal utvikle en ny luftavfukter?
Meaco er en av Europas ledende produsenter av avfuktere. Fabrikken ligger i Kina, og produktutvikling, engineering og markedsføring ligger i Europa. Bedre Inneklima as i Sandefjord har lenge vært en del av utviklingsteamet for den neste generasjonen avfuktere. Da partene igjen skulle møtes i januar 2019 valgte de å møtes i Sandefjord, den lille byen med de store mulighetene.

Alle ledd på ett sted
Representanter fra fabrikken i Kina kom til Sandefjord for å lære om hvordan avfuktere brukes i kaldt norsk klima. Her er det korte avstander. På kontoret sitter mennesker med teknisk kompetanse og med mennesker med ansvar for markedsføring på samme sted. Begge typer ansatte har nær kontakt med kunder, både forhandlere og sluttbrukere. I samme bygg har vi også dem som skal stable, lagre og flytte på varene, og som sørger for at alt kommer trygt hele veien fra fabrikken i Kina, og ut til sluttkundens post i butikk både i Kvalsund og innenfor Ring 3. Her finnes også dem som reparerer, når noe går galt. Ting skal selvfølgelig ikke gå galt, men i virkelighetens verden vil alt mekanisk og elektrisk utstyr før eller siden slites ut, eller bli rammet av en komponentfeil fra en uheldig underleverandør i Kina. Rett utenfor døren er det gangavstand til forhandlere, som er både elektrobutikker, byggevarehus og Norges største nettbutikk. Skal du lære noe om en avfukter idag, så skal du faktisk reise til Sandefjord!

Derfor møttes både den kinesiske fabrikkeieren, den britiske merkevareeieren og det norske fotfolket i Sandefjord for å lære av historien, og legge planer for fremtiden. Alt tyder på en tørr og god fremtid for alle parter, spesielt for sluttkunden som skal bruke produktet!

Teknisk inspeksjon av produktene er viktig for å legge et godt grunnlag for fremtiden.

Godt utvalg hos det lokale byggevaremarkedet.

Noen ganger blir man flau når man viser frem hvordan norske kunder behandler luftavfukteren. Veldig tøff bruk, uten å rense luftfilteret, tærer hardt på utstyret.

Neste gang du ser en Meaco avfukter så kan du faktisk tenke: "Made in China. Developed in Sandefjord!"

Avfukter made in China. Developed in Sandefjord.
Artikkelen ble første gang publisert på LinkedIn.

 

Til forsiden Mer om dette emnet