Hva skjer med Meaco ved Brexit?
Hva skjer med Meaco når UK går ut av EU? Meaco er et britisk selskap som holder til i Guildford, en times kjøretur utenfor London i England. I løpet av 2019 har UK planer om å forlate EU. Bare noen uker før Brexit har ikek EU og UK blitt enige om hvordan handelen skal skje etter Brexit, og mange forventer et kaos når den store dsgen kommer. Hva skjer med Meaco da?

Forberedelser for det værste
De som styrer EU og UK vet ikke hvordan problemene skal løses, og det er derfor vanskelig for oss vanlige folk å vite hva som skjer, og hvordan man skal forholde seg. Bedre Inneklima AS som representerer Meaco i Norden forsøker å holde seg orientert og forberede seg på det kaoset som kanskje skal komme.

Svein Roald Hansen forteller om Brexit
Stortingsrepresentant Svein Roald Hansen forteller om Brexit.

Løsningen ligger i EU
Meaco har funnet en løsning som fungerer godt for det norske markedet. Meaco etablerer to lagerlokasjoner. Varene som skal brukes i UK har egne støpsler som skiller seg fra Schuko-pluggene som benyttes i Norge og resten av Europa. Disse varene beholdes i UK. Varene som skal brukes i Norge og andre europeiske markeder legges på lager i Nederland. Da vil varene ligge i EU, og det blir ingen problemer med transport og fortollinger. Norge har et godt forhold til EU og det fungerer godt å frakte varer mellom Norge og de forskjellige EU-landene.

Ingen problemer for norske kunder
Bedre Inneklima AS som importerer Meaco til Norge mener dette er en god løsning. Bedre Inneklima AS har god erfaring med å frakte varer fra leverandører i EU og vet at dette fungerer godt. Usikkerheten rundt Brexit er borte. En annen god bivirkning er at det blir kortere og raskere å frakte varene til Norge, slik at leveringstiden også blir kortere.

Brexit kan bli et stort problem for UK, men med denne løsningen blir det i alle fall ikke et problem for Meacos kunder i Norge.

Har du spørsmål om dette kan du gjerne kontakte oss her eller ringe oss på 33470100.
Meaco og Brexit

Til forsiden Mer om dette emnet