Pressemelding april 2020:
Bedre Inneklima AS dobler omsetingen under coronakrisen

Sandefjordsselskapet Bedre Inneklima AS hjelper mennesker til å få en bedre hverdag ved å gi dem et riktig inneklima. Dette gjøres ved å utvikle, importere, selge og distribuere produkter som luftrensereluftavfuktere og luftfuktere. Selskapet har normalt en omsetning rett i underkant av 20 millioner kroner årlig. Normalt er omsetningen lav tidlig på året, og tar seg opp utover sommeren og høsten. Dette skyldes at hovedproduktene er luftavfuktere som har høysesong på den tiden.

Så kom krisen... nå skal alle ha luftrensere!
Bedre Inneklima AS har solgt luftrensere i mange år, uten at det har tatt helt av. Gründer og daglig leder Jarle Karlsrud har hele tiden ment at dette er et viktig produkt, og at mange har dårligere luft enn de tror. Likevel har salget av luftrensere gått trått.

Våren 2020 kom Corona / COVID-19 til Norge, og snudde hele det norske samfunnet på hodet. Også hos Bedre Inneklima AS har det blitt store omveltninger. Alle selgere fikk hjemmekontor, for å beskytte dem som MÅ på jobb for å sende ut varer. Samtidig eksploderte omsetningen. "Alle" skulle ha luftrensere! I tillegg økte salget av luftfuktere, da det viser seg at riktig luftfuktighet også reduserer smittefaren.

Jarle Karlsrud, Nå skal alle ha luftrensere.
"Nå under Coronakrisen skal alle ha luftrensere."
- Jarle Karlsrud, Bedre Inneklima AS

Doblet salget
Den ekstreme økningen i omsetningen skyldes dels det økte fokuset på innendørs luftkvalitet og vern mot smitte. De fire første månedene i 2020 (januar - april) har Bedre Inneklima AS solgt for dobbelt så mye som det som er vanlig for denne sesongen. En 100% økning i salget krever mye av hele organsiasjonen, spesielt under disse vanskelige tidene. Når alle sitter på hjemmekontor og dem som må møte opp må være ytterst forsiktige, krever det mye når man samtidig skal håndtere en dobbel ordremengde.

"Gutta har stått på som aldri før, og holder både bedriften og samfunnet igang. Det er motiverende å vite at vår innsats antagelig hjelper til med å bremse smitten her i landet." - sier Jarle Karlsrud, daglig leder hos Bedre Inneklima AS

Winix hjelper til
Det er under ett år siden Bedre Inneklima AS innledet et samarbeid med Sørkoreanske Winix for distribusjon av dere luftrensere i hele Norden. Winix opplever også en ekstrem etterspørsel etter luftrensere over hele verden, og har problemer med å levere nok til alle. Lagrene har vært tomme flere ganger, og Winix Europa har jobbet hardt for å få levert alt Bedre Inneklima AS har bestilt. Økningen har vært stor og uventet, og ingen kunne forutse dette. Også LightAir som er en svensk leverandør av luftrensere melder om en dramatisk økning i salget av luftrensere.

Bonus og økte lønninger
Store deler av Norge har blitt permittert, og må se langt etter lønnsforhøyninger dette året. Hos Bedre Inneklima AS bestemte styret (på telefonmøte) at lønningene justeres opp med 3,5% dette året. Som en ekstra takk for den utrolige innsatsen ble alle som møter fysisk på jobb (lager, logistikk og reparasjoner) belønnet med en ekstra utbetaling i forbindelse med påsken.

"Etter lange dager og tunge løft fortjener de en ekstra oppmerksomhet til påske." - sier Jarle, mens telefonen ringer uten stans.

Rar følelse, men givende arbeid
Gründer, daglig leder og eier, Jarle Karlsrud, sier det føles feil å juble over god vekst i disse tider. "Vi ser hvor mye andre bedrifter sliter, og vi føler med dem." - sier han. "Likevel må vi stå på vi som kan, og det motiverer oss veldig at vår innsats antagelig bremser smitten, og kanskje også redder liv."

Usikker fremtid
Bedriftseieren er likevel klar over at krisen også kan ramme dem. Selv om salget har gått bra noen måneder nå innser de likevel at også de kan få problemer. Hvis dette blir langvarig og folk går uten arbeid lenge så må man tilslutt prioritere mat og husly før de produktene vi selger. Derfor kan det bli bråstopp også i vår bransje. 

"Dette er noe vi er veldig besvisste på og forsøker å forberede oss på." - sier Jarle Karlsrud, og løper videre til neste Skype-møte.

Dobbelt salg første fire måneder 2020
Med 2 dager igjen av april viser tallene 100% vekst sammenlignet med første fire måneder i 2019.