Hva er en luftvasker?
En luftvasker en et apparat som renser luften ved å trekke luften gjennom vann. Dette tilfører fuktighet og renser luften.

Luftvaskere er svært populære i Sveits. Både Boneco og Stylies er sveitsiske, og begge produserer luftvaskere.

Det finnes litt forskjellige måter å gjøre dette på, men prinsippet er det samme: Luften føres gjennom vannet så forurensninger blir igjen i vannet, og ren luft blåses tilbake til rommet.

Hvordan virker en luftvasker?

Skiver
Stylies bruker mange skiver som ligger med litt avstand. Skivene setter sammen til et hjul. Dette hjulet kan du vaske i vanlig oppvasksåpe og vann.

Matte
Boneco bruker et litt annet system med en matte som sitter på utsiden av et hjul. Denne matten kan vaskes i vaskemaskinen.

Stor overflate
Begge konseptene gir en stor overflate som gjør at mye luft kommer i kontakt med vannet. God rengjøring er viktig, men til gjengjeld er det gratis og du slipper å skifte HEPA-filter støtt og stadig for å sørge for at du har ren luft.

Gir også luftfuktighet
En fordel med luftvaskere er at de ikke bare renser luften, men at de også kan tilføre fuktighet til luften når det er nødvendig. På den måten vil de hjelpe til som en luftfukter om vinteren.

HEPA-filter?
Luftvaskere trenger ikke et HEPA-filter for å rense luften, men noen modeller har dette som tillegg for å rense luften enda bedre. Boneco H300 og Boneco H400 er eksempler på slike modeller.

Les mer om luftvaskere her.