Spørsmål fra kunde angående luftfukteren Arida Wet 45:

Jeg har hatt denne luftfukteren i mitt Yogastudio litt over to år og den står alltid på. De siste to ukene får den ikke opp fuktigheten lenger. Den pleier vanligvis å være 40-50 prosent, nå er den under 20%. Hva gjør jeg? Vannet forsvinner for jeg fyller fremdeles på vann hver dag.
 
Luftfukter Arida WET 45
 
Svar fra oss:
Hvis vannet forsvinner fra luftfukteren, så fungerer den som den skal og tilsetter fuktighet til luften. Vannet har ikke noe annet sted å gå. Jeg kan se noen ting som kan forårsake dette:
 
  • filteret begynner å bli møkkete, og luftfukteren gir dermed mindre vann til luften enn den pleier. Har du rengjort dette? Du kan også kjøpe et nytt filter, hvis det gamle begynner å bli møkkete og ekkelt. Du finner det her: https://bedre-inneklima.no/produkt/tilbehor-og-filter-meaco/arida-proff-tilbehor/tilbehor-arida-wet-luftfukter/arida-wet-45-filter-evaporativ-luftfukter

  • noen har trykket på hygrostaten eller viftehastigheten på displayet, slik at luftfukteren ikke gir så mye fukt som den gjorde før. Prøv å endre hygrostat og viftehastighet.

  • noen har justert på ventilasjonsanlegget, slik at det blir ventilert mer luft enn tidligere. Jo mer luft som byttes ut via ventilasjonsanlegget, desto mer fuktighet forsvinner fra luften. Kanskje har en vaktmester eller noen andre justert på dette?

  • luftfuktigheten inne påvirkes av temperaturen på den luften som kommer inn (og mengden luft som kommer inn). Jo kaldere det er ute, desto tørrere vil det bli inne dersom man har et ventilasjonssystem som hele tiden bytter ut luften

Problemer med luftfukter Arida Wet 45