Arida avfukter tørker opp hos brannvesenet
Brannvesenet er avhengige av at ting fungerer, og at utstyret alltid er klart til bruk. Ved Ely Brannstasjon i Cardiff, UK tørkes draktene med avfukter og vifte fra Arida. Det er Alorair Solutions UK LTD som har foretatt installasjonen.

Den gamle og ineffektive avfukteren ble fjernet, og en ny og effektiv Arida Storm HDi 90 ble installert. For å sirkulere luften og gjøre tørkeprosessen enda raskere ble det montert en Arida Zeus Extreme 3000 vifte. Viften og avfukteren er koplet sammen slik at hygrostaten som styrer avfukteren også styrer viften. Når det er tørt nok hviler alt utstyret. Når fuktigheten stiger starter både avfukteren og viften som sirkulerer luften i rommet. Det er i tillegg montert en liten varmeovn for å hjelpe til med tørkingen av brannvesenets klær og utstyr. Vannet som fjernes fra luften ledes til et avløp med en vannslange med selvfall. Det kan også koples til en pumpe for å pumpe vannet vekk, men i dette tilfellet var dette ikke nødvendig.

Ønsker du å få tilbud på en tilsvarende løsning, enten til din brannstasjon eller til annen profesjonell bruk? Ta kontakt med Bedre Inneklima AS på telefon 33470100, eller bruk dette kontaktskjemaet.

Her kan du se flere av våre produkter for profesjonell bruk, som byggtørker, befukter, vifte og luftrenser / scrubber. 

Her kan du lese flere artikler om våre installasjoner for proff bruk, der vi hjelper bedrifter til et bedre arbeidsmiljø og en bedre HMS.

Arida avfukter vifte brannstasjon tørke klær og utstyr

Produktene som ble benyttet
For å sørge for rask tørking av utstyr og klær på denne brannstasjonen ble det benyttet følgende utstyr:

Luftavfukter / byggtørker Arida Storm HDi 90
Dette er en kompressorbasert luftavfukter so egner seg godt til fast montasje. I dette tilfellet ble avfukteren hengt på veggen, slik at vannet fint renner ned til sluket av seg selv. Denne avfukteren har stor kapasitet, og siden det alltid er over 15 grader i rommet er en kompressorbasert avfukter godt egnet. Hadde temperaturen gått ned mot null om vinteren så ville vi heller valgt en sorpsjonsbasert avfukter med tørkerotor.
Arida HDi avfukter byggtørker
Vifte
For å sirkulere luften i rommet, og dermed sørge for en raskere og mer effektiv tørking er det installert en vifte i tillegg. Det ble benyttet en Arida Zeus Extreme 3000. Som dere ser er viften plassert på gulvet, og for å beskytte den ønsket oppdragsgiver at den ble plassert inne i et bur. På en brannstasjon kan det oppstå situasjoner der man må handle raskt og da kan man ikke sparke borti en vifte som noen kanskje har flyttet på.

Arida vifte for byggtørker

Varme
For å sikre at temperaturen holder seg på et fornuftig nivå ble det installert en liten varmeovn som ble kjøpt inn hos den lokale byggevareforretningen.

Styresystem
På denne installasjonen er det også benyttet et spesielt styresystem som styrer både avfukter og vifte. Det er laget slik at når hygrostaten gir beskjed om at det er for fuktig, så starter både avfukteren og viften samtidig. På brannstasjonen ønsket de ikke at viften skulle gå mer enn nødvendig, og kun når det var behov for å tørke. Dette løste vi enkelt.

Vil du ha et tilsvarende system?
Du behøver ikke nødvendigvis ha en brannstasjon for å ønske å holde kontroll på fuktigheten. Dette er en installasjon som kan benyttes flere steder, som for eksempel:

  • Skole / barnehage
  • Kommunal drift
  • Entreprenører
  • Lager / logistikk
  • Blålysetater som brann, politi og ambulanse

Ønsker du å få tilbud på en tilsvarende løsning? Ta kontakt med Bedre Inneklima AS på telefon 33470100, eller bruk dette kontaktskjemaet.