Hvordan ta vare på biler og motorsykler for entusiaster?
Rust og fukt er en farlig fiende om du har en ny eller gammel bil du ønsker å ta vare på. Hvordan sikre den best mulig?

Tørr garasje for bil

Vi viser deg her et eksempel fra en kunde i UK som bruker en Arida avfukter for å holde kontroll på fuktigheten i garasjen. The Car Hotel passer på dyre og flotte biler og motorsykler, og som du ser bruker de luftavfukter som ett av sine sagsargumenter (Dehumidifier = Luftavfukter).

Dette viser viktigheten av å holde inneklimaet under kontroll og unngå for høy luftfuktighet. Riktig luftfuktighet i garasjen vil hindre rust på bil, motorsykkel, verktøy og så videre.

Denne serien avfuktere fra Arida benytter seg av en tørkerotor. Denne rotoren fjerner fuktighet fra luften, slik at den tørre luften kan blåses tilbake til rommet, mens fuktigheten blåses ut gjennom veggen til friluft.

Slike avfuktere har mange fordeler, blant annet at tørrluft kan distribueres og at avfukteren har god effekt i alle temperaturer, helt ned til null og også i kuldegrader!

arida avfukter sportsbil garasje oppbevaring

Vi har også tidligere skrevet om hvordan man skal sikre sine verdier når man driver med spesielle biler og motorsykler. Jarle Karlsrud, som er daglig leder hos Bedre Inneklima AS er selv en entisiast, og har selvfølgelig selv en Arida avfukter i sin egen garasje. Nedenfor kan du se en film har har laget av installasjonen hjemme hos seg selv.

Jarle har også skrevet om temaet fukt i garasje for Sidevogna, som er medlemsbladet til Norsk Veteran Motorsykkel Klubb. Du kan lese mer om dette her.

Ønsker du råd og tips om hvilken avfukter som passer best for deg, så kan du lese denne guiden for å finne riktig avfukter for garasje. Har du fortsatt spørsmål, så er du velkommen til å ringe oss på 33470100 alle hverdager mellom 08.00 og 16.00. Du kan også bruke dette kontaktskjemaet.