Hvordan tørke en byggeplass best mulig?

Hva er den mest effektive måten å tørke ut etter en vannskade?

Her om dagen kom det en byggmester innom på kontoret vårt. Han var fortvilet. Han hadde et byggeprosjekt som skulle ferdigstilles, og han hadde i utgangspunktet litt dårlig tid. Så hadde det skjedd at noen hadde skutt en spiker inn i et vannrør på slutten av fredagen, og ingen merket dette før på mandag morgen. Du kan kanskje tenke deg at han var fornøyd da han kom på byggeplassen den morgenen.

Han trengte hjelp, og han fikk hjelp.

Hos Bedre Inneklima AS har de utstyr for å tørke. Han satte alle kluter til, og leide to forskjellige luftavfuktere / byggtørkere. 

  1. Arida Pro S25 - sorpsjonsbasert luftavfukter. Denne tørker luften og blåser fuktigheten ut gjennom veggen (se sølvgrå slange på bildet)
  2. Meaco 25Lm - Kompressorbasert avfukter som tørker luften og gjør fuktigheten om til vann. Vannet kommer i en beholder som tømmes hver dag.

I tillegg til dette leide han flere vifter, for å sirkulere luften i bygget. Når luften er i sirkulasjon blir tørkeprosessen mer effektiv, og man får tørket opp i kriker og kroker.

  1. Arida Zeus Extreme 3000 - dette er den gule viften som på bildet blåser rett opp
  2. Arida Zeus 900 - en mindre vifte for å hjelpe ti med sirkulasjonen
  3. Arida HEPA-2000 Scrubber - dette er en industriell luftrenser der HEPA-filteret ble tatt ut, for å få mest mulig luftgjennomstrømning

Resultatet ble bra. En ukes tid senere var bygget tørt som bare det, og byggmesteren fikk huset (nesten) klart til overtagelse.

Han har sendt oss disse bildene, sammen med en stor takk for hjelpen. Vi liker å hjelpe. Vi liker å se at vår innsats nytter, og hjelper mennesker og næringsliv.

Tørke byggepass etter vannskade

Tørke luftsirkulasjon byggeplass

Trenger du hjelp til å tørke din byggeplass? Ring Bedre Inneklima AS på 33470100.