Meaco øker engasjementet for miljømessig bærekraft

DD8L Zambezi
Det er alltid en prioritering hos Meaco å forstå kundens behov, og å komme dem i møte i viktige spørsmål. Både for kundene og for Meaco selv er det viktig å fokusere på bærekraft og sosialt engasjement. Dette har resultert i en rekke holdbare produkter med lang levetid og med lavt energiforbruk. Eksempler er de prisbelønte luftavfuktere i Platinum-serien, som leder an i å senke energiforbruket og ta vare på planeten.

DD8L Zambezi avfukter ble designet og utviklet etter flere års tilbakemelding fra kunder for å løse de mange problemene de møtte med fukt og mugg om vinteren.

Meacos løpende arbeid med å støtte miljøet
Kundene er i økende grad bekymret for virkningen av atferden deres på miljøet. Det er derfor nødvendig for ansvarlige virksomheter å demonstrere sine etiske verdier med handlinger som reduserer og motregner miljøkostnadene for deres aktiviteter.

Som en del av Meacos forpliktelse til miljømessig bærekraft, startet Meaco i 2016 et samarbeid med naturvernorganisasjonen David Shepherd Wildlife Foundation (DSWF) for å støtte omsorgen for foreldreløse elefanter i Zambia. Med hvert salg av DD8L Zambezi, gis det en donasjon til det DSWF-støttede elefant barnehjem. For tiden er denne støtten på ca 25 kroner pr solgte Zambezi avfukter.

“Det er en veldig enkel kobling, og det er noe jeg vil oppfordre andre bedrifter til å tenke på fordi det er en veldig enkel måte for bedrifter å hjelpe gode formål ved å samarbeide med veldedige organisasjoner. I dette tilfellet øker vi bevisstheten om bevaringsarbeid blant kundene våre.” - forklarer Chris Michael, administrerende direktør i Meaco.

Chris Michael Meaco Norge
Chris Michael, direktør for Meaco (UK) Ltd

Meaco sparer nå 70 000 meter plast per år
Nylig har Meaco sett på ytterligere måter å redusere sin innvirkning på miljøet. Plastbruk og skadene den gjør for planeten vår, er i forkant av kundenes miljøhensyn. Plast er holdbart og veldig tregt å nedbryt. Plastmaterialer brukes i eller som emballasje av mange produkter. Av de 260 millioner tonn plasten verden produserer hvert år, havner rundt 10 prosent i havet, ifølge en Greenpeace-rapport (Plastic Debris in the Worlds Oceans, 2006).

Meaco tok en beslutning i 2018 om å slutte å levere med avløpsslanger i nye avfuktere og fjernet dermed rundt 70 000 meter med plastslanger som ellers kan ende opp som avfall hvert år. En kundeundersøkelse avdekket at mindre enn 10% av kundene bruker slangen, og de få som faktisk bruker den finner enkelt en slange som passer. Meaco selger også løse slanger for dem som har behov for det.

Har du kjøpt en Meaco avfukter og finner ut at slangen mangler, så kan du ta det helt med ro. Dette er bevisst, og ved å gjøre det sånn så er du med på å redusere forbruket av plast i verden. Trenger du likevel en slange, så finner du den her.

Bedre Inneklima og Meaco reduserer plastforbruket
Sandefjords Blad skrev om saken da Bedre Inneklima AS og Meaco UK Ltd sammen reduserte bruken av plast.

Slange mangler i Meaco DD8l