Jul, gaver, lokalt næringsliv, kortreist mat og en tanke til dem som ikke har det så bra som oss
Julen er fest og moro. Julen er tid for gaver og for vise at vi setter pris på hverandre. Julen er tid for ettertanke og for å se dem rundt oss. Temaet for årets firmagave til de ansatte hos Bedre Inneklima består av to deler.

Kortreist og lokalprodusert mat, fra små lokale produsenter

Hans Petter Schelbred driver firmaet Maurex. På dagtid fjerner han insekter, maur og krypdyr som folk vil bli kvitt. På fritiden gjør han det godt igjen og hjelper biene. Som vi alle vet kan biene ha det vanskelig for tiden, og de er samtidig viktig for mange planter vi liker og er avhengig av. Hans Petters bier produserer honning, og for å støtte dette arbeidet har vi kjøpt honning fra ham. Bedre Inneklima AS holder til i Sandefjord, og det føles godt å kjøpe kortreist honning fra Sandefjord.

Knatten Fruktgård i Sandefjord har dyrket frukt i Sandefjord i over 100 år. Nesten midt i byen dyrker de epler, plommer, pærer, moreller, stikkelsbær, rips og jordskokk. Knatten drives av tredje generasjon fruktdyrkere, og fruktgården er en grønn lunge og lokal arbeidsplass. Det føles godt å kunne kjøpe eplemost fra lokale epler dyrket et steinkast unna våre lokaler.

Juno Larvik produserer lokale drikkevarer og godterier, i tillegg til å distribuere tilsvarende fra andre produsenter. Juno har lange tradisjoner i lokalmiljøet, og det er alltid hyggelig å støtte en liten lokal produsent. Selv om vi her har tatt turen helt til den andre siden av Lågen, så er bringebærsaften vi kjøper herfra relativt kortreist..

Gled dem som ikke gleder seg til jul også

Nå har vi sørget for at våre ansatte har fått god og kortreist mat og drikke til jul, men det er ogå viktig å se utover. Det er mange i samfunnet vårt som ikke har det så bra, og mange av dem gleder seg faktisk ikke til jul. Mens vi sitter her, mette og gode, og koser oss i varmen, så finnes det en parallell verden der ute med mennesker som ikke har det så godt. Hvordan kan vi hjelpe dem?

I år går vår julegave til Kirkens Bymisjon i Vestfold. De kjenner denne delen av samfunnet godt, og kan hjelpe dem der ute på en mye bedre måte enn det vi kan. Mens vi kan sørge for å bruke pengene våre hos lokalt og nyttig næringsliv, så kan Kirkens Bymisjon på en bedre måte bruke pengene våre hos dem som trenger det på en helt annen måte. Vi er glade for at slike organisasjoner finnes, og det føles godt å kunne støtte dem.

Her kan du lese mer om vårt engasjement for en bedre verden.

Kirkens Bymisjon i Sandefjord

Tilbake til forsiden